Drie maanden autovrij fietsen in de Savoie Mont Blanc

savoie_mont_blanc___lansard_2De Savoie en de Haute Savoie herbergen de meeste cols van heel Frankrijk, en staat daarom ook wel bekend als de regio met de 100 cols. En niet zomaar wat heuveltjes, maar échte bergen: Iseran, Galibier, Aravis, Madeleine, Joux Plane. Iedereen die een beetje van wielrennen kijken houdt, kent de namen. Samen bieden deze bergen meer dan 2.000 km aan unieke fietsroutes. Binnen dit bijzondere gebied zijn vier fietstochten uitgezet die in 5 tot 10 dagen afgelegd kunnen worden, met zo’n honderd fietsvriendelijke accommodaties langs de route.

In 2011 is er voor de eerste keer een evenement voor fietsliefhebbers tot leven geroepen, namelijk Un Jour, un col. Ook dit jaar weer kan er van juni tot eind augustus geklommen worden. Van juni tot eind augustus zijn de mooiste cols van de Savoie en de Haute Savoie gedurende een halve dag uitsluitend begaanbaar voor fietsers, zodat u veilig de beklimming en de afdaling kunt afleggen, in één dag.

Op het programma staan mythische cols en beklimmingen. Elke dag staat er een col op het programma, die fietsers gezamenlijk beklimmen, om zo samen te genieten van de uitdaging én het uitzicht. En omdat er geen auto’s zijn, verkeerstechnische rust!

Om te zorgen dat dit evenement toegankelijk is voor een groter publiek, is het ook mogelijk om sommige cols met een elektrische fiets te beklimmen, ideaal voor gezinnen!

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie