Fietsersbond presenteert Fiets Inspiratie Tool

Bedrijven die geld willen verdienen door slimmer met hun mobiliteitsbeleid om te gaan krijgen vanaf 12 november 2012 hulp van de Fietsersbond. Met de Fietsinspiratietool en de fietscalculator kunnen bedrijven van elkaar leren wat ze kunnen doen om hun personeel te stimuleren om te gaan fietsen. Door middel van korte filmpjes, goede voorbeelden en concrete informatie is in één oogopslag te zien wat bedrijven op simpele wijze kunnen doen om hun personeel te verleiden om te gaan fietsen.

Unieke Fietscalculator

Met de Fietscalculator kunt u eenvoudig uitrekenen hoeveel kosten u kunt besparen als medewerkers die nu met de auto naar het werk gaan, dit met de fiets doen. Voer uw ambitie in (bijv. 5% automobilisten die gaan fietsen) en zie direct wat u bespaart en hoe u tevens Nederland een stukje mooier maakt. Vier bedrijven uit de werkgroep B50 (RDW, Achmea, RoyalHaskoning/DHV en Siemens), hebben hun mobiliteitskosten ingebracht in de Fietscalculator. Hieruit blijkt dat bedrijven met fietsstimuleringsbeleid 5 tot 20 % kunnen besparen op hun mobiliteitsbeleid. Ook blijkt uit de Fietscalculator dat bedrijven jaarlijks meer dan € 1500 kunnen besparen voor elke automobilist die op de fiets stapt. Daarnaast is er natuurlijk gezondheids- en milieuwinst. Zeker met de wetenschap in het achterhoofd dat veel werknemers binnen een afstand van 10 km van het werk wonen.

Deze twee producten zijn ontwikkeld in samenwerking met het platform Slim Werken Slim Reizen en het ministerie van I&M. Dat de Fietsinspiratietool is ondergebracht bij de Fietsersbond is mede omdat deze organisatie door alle partijen als een betrouwbare en onafhankelijke zender wordt gezien.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie