Fietsen op een doortrapper steeds populairder

fixieDe afgelopen tijd is de fixie, of in goed Nederlands de doortrapper, uitgegroeid tot een populair alternatief onder voornamelijk de stedelijke fietsers in Amerika. De mooie gekleurde retro fietsen bepalen inmiddels het straatbeeld van New York en San Fransisco en nu is het de beurt aan Nederland om veroverd te worden.

Een fixedgearbike (kortweg fixie) is een fiets zonder vrije loop mechanisme. Dit houdt in dat deze fietsen zijn voorzien van een mechanisme dat ervoor zorgt dat de berijder niet kan stoppen met trappen. Als het achterwiel draait, draaien de pedalen in dezelfde richting. Remmen kan natuurlijk gewoon met de handremmen. Door dit mechanisme is het ook mogelijk achteruit te rijden, al is dit erg moeilijk.

Omdat het soms handig is om niet te hoeven trappen tijdens het fietsen, hebben de fixed-gear bikes van fixedgearbike-zaak.nl een flipflop-as. Dit betekent dat u bovenstaand mechanisme niet per se hoeft te toe te passen. Wanneer u toch de vrije loop prefereert is dit mogelijk.

Eén van de grote voordelen van de fixedgear bike is het lage gewicht. Er zijn geen versnellingen en maar twee kettingwielen, een achterrem is niet nodig, en de ketting is kort. De kettinglijn is perfect evenwijdig aan de lengteas van de fiets. Een fixie is een ideale trainingsfiets, omdat de fietser zijn benen niet stil kan houden. Ook bergafwaarts zal hij flink aan de bak moeten, omdat de trappers dan door de hogere snelheid, snel rondgaan.

Geinteresseerd in een doortrapper? Kijk op fixedgearbike-zaak.nl.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie