Helft Nederlanders fietst voor plezier

Praktisch de helft van alle Nederlanders maakt fietstochtjes voor zijn of haar plezier. Dat blijkt uit de cijfers van de nieuwste fietsrecreatiemonitor. Gemiddeld fietsen recreatieve fietsers ongeveer 20 km, en doen daar bijna twee en een half uur over, inclusief het kopje koffie onderweg. Jaarlijks geven dagjes-fietsers bijna 300 miljoen euro uit onderweg.

Knooppuntenroutes

Heel Nederland is anno 2013 beknoopt. Het fietsknooppuntensysteem is in het hele land ingevoerd. In iedere streek staan de bekende witte bordjes met omrande nummertjes. Toch wordt maar 13 procent van de fietstochtjes gemaakt aan de hand van dit knooppuntensysteem. Terwijl er toch zo’n mooie fietsrouteplanners zijn die alle werk voor je uit handen nemen.

Fietsvakanties

Door ruim een derde van de binnenlandse vakantievierders wordt recreatief of sportief gefietst. Maar een fiets maakt nog geen fietsvakantie. Een échte fietsvakantie, waarbij minimaal de helft van de vakantiedagen fietsdagen zijn, doet slechts één op de tien. Ongeveer 670000 Nederlanders gaan jaarlijks in eigen land op fietsvakantie, het merendeel korte vakanties van maximaal 8 dagen. Een heel kleine minderheid van amper 5 procent fietst van accommodatie naar accommodatie: een fietstrektocht.

Meer fietsfeiten en weetjes zijn te lezen op de site van de Fietsmonitor.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie