Fietsen in de Vendée

Fietsen in de Vendée
Fietsen in de Vendée

Wie graag een rondje fietst, niet al te veel bergop wil fietsen, en tóch een authentiek frans vakantiegevoel wil ervaren, is goed op zijn plek in de Vendée.

Amper 900 km van Utrecht verwijderd ligt de Vendée, uiterst Frans, uiterst fietsvriendelijk. In het hele departement zijn fietspaden aangelegd en fietsroutes uitgezet. In totaal zo’n 1.000km. De Vendée promoot zich dan ook graag als het fietsdepartement van Frankrijk. SNP Fietsvakanties biedt trouwens een mooie (gezin)fietsvakantie in de Vendée aan.

Fietsen in de Vendée: Kustlijn

Er loopt een mooi fietspad langs de hele kust. Ook kun je op de eilanden Noirmoutier en Yeu, die zo goed als vlak zijn, prima fietsen. In het binnenland zijn er diverse routes uitgezet voor diegene die iets meer uitdaging willen: er zijn stukken Vendée met meer glooiing in het landschap. De Office du Tourisme in de Vendée geeft elk jaar de gratis brochure met alle fietspaden in het departement uit.

Eilanden

Een aparte fietservaring zijn de eilanden Noirmoutier en Yeu. l’Île-en-Noirmoitier is per fiets te bereiken over een van de twee toegangswegen: de brug, maar veel leuker natuurlijk de Passage du Gois. Ondanks deze permanente verbindingen met het franse vasteland, heeft het de eilandsfeer grotendeels behouden.

Het eiland Yeu is alleen per boot te bereiken. Met zijn 23 km² is er op het eiland precies een fietstocht te maken. Verdwalen is bijna onmogelijk, en de zee is nergens ver weg. Een heerlijk dagje uit dus, met een picknick op het strand als beloning. Een tip van lokale fietsers: laat je eigen fiets lekker thuis. Een retour voor een fiets op de boot kost ca 25 euro en je huurt een fiets op het eiland voor ca 6 euro voor een halve dag.

Overnachten in de Vendée

De Vendée is uitermate geschikt voor een ontspannen fietsvakantie. Overnachten kan natuurlijk op een van de vele campings. Wenst u iets meer luxe, dan bestaat er de mogelijkheid een vakantiewoning te huren of een hotel te boeken, en vanaf daar dagtochten te maken. Maar waar u ook voor kiest: Uitrusten lukt altijd in de Vendée, fietsend.

Camping in de Vendée met een Nederlandse eigenaar

Wist u dat er in de Vendée een camping is met een Nederlandse eigenaar? Camping La Guyonnière heeft Nederlandse eigenaren, dus u kunt zonder een woordje Frans te spreken met vragen bij hen terecht.

SNP Natuurreizen heeft dus een fietsvakantie in de Vendée in het reisaanbod. Dit is een (gezins)fietsvakantie langs chambres d’hôtes en kleinschalige hotels. Bekijk de details van deze fietsreis. Lees hier meer over de reisorganisatie SNP.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie