Montenegro op Fiets en Wandelbeurs

Montenegro presenteert zich dit jaar voor het eerst op de Fiets- en Wandelbeurs, welke op 11 en 12 februari 2012 in de RAI in Amsterdam plaatsvindt. Montenegro profileert zich als ideale vakantiebestemming voor de actieve vakantieganger. Het land heeft een nog ongerepte natuur, indrukwekkende nationale parken, pittoreske plattelandsdorpjes en een gastvrije bevolking. De afgelopen jaren is flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van een uitgebreid fiets- en wandelroutenetwerk en is het aantal accommodaties in de bergen van Montenegro sterk uitgebreid.
Fietsen en wandelen in de ongerepte natuur
Montenegro heeft inmiddels meer dan 6000 km aan wandel- en mountainbikeroutes, waarlangs imposante bergmassieven met stille gletsjermeren worden afgewisseld door uitgestrekte bosgebieden en traditionele dorpjes. Het land telt 5 nationale parken, waaronder de ruige en nog ongerepte bergen van de Durmitor en de Prokletije (letterlijke vertaling: de verdoemde bergen). En natuurlijk  het kustgebergte Lovćen met prachtige vergezichten over de Adriatische kust en  het Skadarmeer, dat bekend staat als het grootste vogelreservaat van Europa. De Biogradska Gora tenslotte is een van de laatst overgebleven oerbossen in Europa. Montenegro wordt daarom de “Wild Beauty” genoemd en door menigeen beschouwd als een van de laatste onontdekte parels van Europa.
Bewegwijzering
De fiets- en wandelroutes zijn grotendeels voorzien van uniforme bewegwijzering en er zijn verschillende “top trails” ontwikkeld. Er zijn informatieve gidsen en ook is er gedetailleerd kaartmateriaal beschikbaar.
Bed & Bike
Naast de ontwikkeling van een routenetwerk, heeft Montenegro zich sterk ingezet voor de verdere uitbreiding van het aantal accommodaties in het binnenland. In de bergen van Montenegro vindt men steeds meer traditionele plattelandsaccommodaties zoals onderkomens in katuns en berghutten. Deze zijn prima geschikt zijn voor wandelaars en fietsers. Daarnaast heeft Montenegro het Bed & Bike concept geïntroduceerd en dat zijn accommodaties die  voldoen aan criteria welke nuttig zijn voor fietsers. Zo is er altijd een ruimte waar de fiets veilig gestald kan worden, zijn er faciliteiten om te wassen en drogen, is er een reperatiekit aanwezig en zijn er kaarten en informatiemateriaal beschikbaar. Het aantal accommodaties in Montenegro dat zich aansluit bij het Bed & Bike concept wordt steeds groter.
Montenegro presenteert aanbod voor actieve vakanties op fiets- en wandelbeurs
Montenegro zal zijn aanbod voor actieve vakanties presenteren op de fiets- en wandelbeurs, welke op 11 en 12 februari 2012  in de Rai in Amsterdam plaatsvindt.
Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie