Fiets niet meer in de trein, maar wel in de bus

In de nieuwe Fyra is het meenemen van fietsen helaas geen mogelijkheid voorlopig. Dat is een heel vervelende (en domme) ontwikkeling. Gelukkig zijn er nog politieke en niet-politieke organisaties die zich hiermee bezighouden. Misschien dat het nog verandert. Misschien moeten we de volgende concessie voor het rijden op het traject van de Fyra maar aan Arriva gunnen. Dit vervoersbedrijf laat namelijk in Zuid Holland zien dat ook anders kan.

Vanaf heden mag de fiets namlijk buiten de spits gratis mee in de bussen van lijn 90 (regio Katwijk, Noordwijk en Wassenaar), 194 en 196 (omgeving Gouda, Krimpenerwaard). Dit als gevolg van een motie van GroenLinks in Zuid-Holland. Arriva laat hiermee zien dat zij meer oog heeft voor de belangen van de fietsende reiziger dan onze NS, die op dat gebied toch een naam hoog had te houden (zo’n jaar of 10 geleden hadden de Nederlandse Spoorwegen dat, tenminste…).

Dus, NS, laat je niet kisten, en kom over de brug. En alle andere lokale overheden en vervoerders: Neem een voorbeeld aan Arriva in Zuid-Holland-Noord!

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie