Veel minder fietsen verkocht

De fietsenbranche zit momenteel behoorlijk in een dip. Dat blijkt uit onderzoek van GFK. Het slechte weer en de economische crisis doen de branche geen goed. De totale omzet van fietsverkopers is dit jaar ruim 15% lager dan dezelfde periode vorig jaar. In 2012 was oktober nog een topmaand. Na een verregende zomer kochten veel mensen een nieuwe fiets om toch nog van de nazomer te genieten. Dat effect was er dit jaar niet.  

Stadsfietsen en elektrische fietsen worden minder verkocht. Vooral de stagnatie in de verkoop van E-bikes hakt er flink in, want de laatste jaren werden dankzij de E-bike nog veel verliezen op andere terreinen goed gemaakt. Bovendien neemt de elektrische fiets momenteel al ruim 40 procent van de omzet voor zijn rekening, waardoor de daling in de verkoop van deze fietsen direct grote impact heeft op de totale omzet.

ATB’s en MTB’s en de wielrenfietsen laten een lichte stijging zien in de omzet. De hoeveelheid verkochte fietsen bleef weliswaar ongeveer gelijk, maar door de iets hogere prijs steeg de omzet toch.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie