Eurovelo-routes als gps track en meer

Lange afstandsfietsroutes zijn er genoeg binnen Europa. Bijna overal kun je fietsend komen door gebruik te maken van een lange afstands fietsroute. En als er niet één fietsroute van je vertrekpunt naar je bestemming gaat, kun je simpel de Europese fietsrouteplanner gebruiken om meerdere routes te combineren.

Fietsroute-Netwerken

Binnen Europa zijn een aantal organisaties bezig om een fietsroutenetwerk te maken. Namens Nederland hebben verschillende fietsroutemakers hun routes op één kaart gezet, en zo het Fietsweb gevormd.

Ook internationaal wordt er gewerkt aan een fietsroutenetwerk: Eurovelo. Helaas schiet het netwerk van Eurovelo niet zo heel erg op. Routebeschrijvingen van lange afstandsroutes staan soms wel en soms niet op de site. GPS-tracks zijn veel gevraagd, maar moeilijk te vinden. De North Sea Cycle Route (EV 12), Rivers Route (EV6), Rijn Route (EV 15), en de recentelijk gepubliceerde Vélodyssée (EV 1) zijn het (mooie) resultaat van jaren hard werken. Maar van de overige 10 Eurovelo-routes ontbreekt nog vrijwel ieder spoor.

Biroto

De website Biroto.eu probeert daar verandering in te brengen. En slaagt op het eerste gezicht. Op deze website kun je per land de gps-track van lange afstandsfietsroutes downloaden. Ook van bijna alle Eurovelo-routes (alleen de Oost-Europese EV 11 ontbreekt, maar daarvoor staan er op de site dan weer alternatieven).

Op Biroto.eu dien je een (gratis) account aan te maken, om toegang te krijgen tot de gps-tracks, hoogteprofielen en vaak ook nog routebeschrijvingen. Kortom: voor de echte lange afstandsfietser is deze site een aanrader!

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie