25 en 26 mei 2013: Nationale fietsmarathon voor het goede doel

In het weekend van 25 en 26 mei dit jaar wordt voor het eerst de Nationale Fiets Marathon georganiseerd. Doel is zoveel mogelijk sponsorgelden bijeen te fietsen voor vijf goede doelen tijdens een fietstocht vol verrassingen. De Nationale Fiets Marathon is een recreatieve fietstocht die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd in het weekend van 25 en 26 mei. In eigen tempo kan iedereen die mee wil doen zelf een fietstocht van 42 of 63 kilometer kiezen die langs verschillende belevenissen in het Vechtdal, de Veluwe, Noord Brabant, Gooi- en Vechtstreek en de Biesbosch voert.

De routes worden bepaald aan de hand van de belevenissen die de fietser wil aandoen; zo fietst iedere deelnemer een eigen unieke route. Op de website Nationalefietsmarathon.nl maakt de fietser een profiel aan, kan worden gekozen voor een regio, ook voor welk goede doel ze gaan fietsen en waarvoor sponsoren hun bijdrage storten. Alle sponsorgelden gaan voor 100 procent naar het goede doel, toegang tot alle belevenissen is gratis.

In samenwerking met de plaatselijke VVV’s zijn in elke regio een 20-tal belevenissen geselecteerd. Bij inschrijving krijgen deelnemers toegang tot de routeplanner op de site en kunnen belevenissen worden geselecteerd, waarna een persoonlijke route wordt berekend. Zo fietst iedere deelnemer een eigen route langs belevenissen die speciaal voor dit evenement zijn opengesteld. Alle routes worden met fietsknooppunten afgedrukt.

Deelnemers aan de marathon kunnen kiezen uit vijf goede doelen waarvoor ze fietsen: stichting Spieren voor Spieren, de Nederlandse Hartstichting, het Longfonds, stichting ALS en het Diabetes fonds. Alle geselecteerde stichtingen doen onderzoek naar ziekten en/of aandoeningen die de bewegingsvrijheid aantasten.

Kosten voor het aanmaken van een profiel bedragen €14,95. Hiermee geeft de Nationale Fiets Marathon de garantie dat alle sponsorgelden veilig worden gesteld en volledig worden afgedragen aan het goede doel. De organisatie van de Nationale Fiets Marathon werkt hiervoor samen met de onafhankelijke stichting ‘Presteren Voor een Ander’.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie