Bouw je eigen vakantiefiets onder professionele begeleiding

f3Bij Bike on Tour in Dongen kun je je eigen vakantiefiets bouwen, en dat zonder dat je technisch onderlegd hoeft te zijn of over twee rechter handen hoeft te beschikken. Je bouwt je nieuwe fiets namelijk in de werkplaats van Bike on Tour (met al het benodigde gereedschap bij de hand) en je wordt begeleid door Martin (de fietsende kracht achter Bike on Tour). Er kan hierdoor niets fout gaan. Bijkomend voordeel is dat je na de bouw exact weet hoe je fiets is opgebouwd.

f1

Vóór je echter aan het bouwen slaat, is er wel het een en ander aan vooraf gegaan. Allereerst bespreek je samen met de mensen van Bike on Tour wat voor fiets je eigenlijk wil en wat je ermee wil doen; wil je een fiets om snel, met minimale bagage, naar Barcelona te karren dan zal het een andere fiets moeten worden dan één waarmee je de Siberische toendra wil verkennen.

Je maat en gewenste zithouding worden bepaald – meestal met behulp van de pasfiets. Als dat duidelijk is dan bepaal je samen met Bike on Tour welk model en van welk merk je nieuwe ros moet worden. De huismerken die Bike on Tour voert zijn o.a. Surly, Tout Terrain,Vittorio, Brabis en Steppenwolf. Is er geen enkel model dat perfect bij je past, of wil je gewoon iets speciaals, dan kan er een Vittorio-maatframe voor je gebouwd worden.

f4

Vervolgens stel je je onderdelenlijst op; welk stuur, remmen, grepen, assen, velgen, spaken, crankstel, cassette, pedalen, banden, licht, kabels, zadel, zadelpen en ketting moet er op je fiets komen? Ook dit gebeurt in samenspraak met Martin en omdat je precies ziet wat ieder onderdeel je kost, kun je altijd bij de minder kritische onderdelen voor een voordeliger (maar ook goed!) alternatief kiezen, mocht je fiets boven je budget uit gaan komen.

Als het plaatje rond is, worden alle onderdelen besteld. Als alles binnen is, ga je je fiets bouwen (met alle benodigde hulp).

f2

Dat je daarna – met gepaste trots – op je eigen unieke fiets naar huis rijdt is mooi; nóg mooier is het dat je precies weet hoe je fiets in elkaar steekt en dat die fiets dus straks, onderweg in China of de Noord-Oostpolder, geen geheimen meer voor je heeft. Ook mooi is het dat deze zelfbouwservice van Bike on Tour je geen cent extra kost. Wél op tijd bespreken, want er is telkens maar plaats voor één klant.

Contact: martin@bikeontour.nl Web: www.bikeontour.nl

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

1 gedachte over “Bouw je eigen vakantiefiets onder professionele begeleiding”

  1. hallo, ik zoek een manier om een fiets te bouwen voor mijn zoon die tot op heden eigenlijk alles kapot trapt door kracht en gewicht. Kunnen jullie iets betekenen?

    Beantwoorden

Plaats een reactie