Elektrische fietsvakantie steeds vaker geboekt

champagne-ardennenDe elektrische fiets wint steeds meer terrein ten opzichte van de gewone fiets. Dat blijkt ook te gelden voor georganiseerde fietsvakanties. Al 10 tot 15 procent van alle geboekte buitenlandse fietsreizen wordt gefietst met een elektrische fiets. Juist voor ‘echte fietsers’ die altijd al op fietsvakantie gingen, blijkt de elektrische fiets een uitkomst om te blijven doen wat men altijd al deed, of juist om de actieradius tijdens de vakantie te vergroten.

Een aantal jaar geleden werden elektrische fietsen nog maar zelden gebruikt tijdens een fietsvakantie. Ten opzichte van drie jaar geleden gebeurt dat nu ruim drie keer zo vaak. De vakantiegangers nemen hun eigen fiets mee of huren er een via de reisorganisatie. Dat kan tegenwoordig ook in landen als Frankrijk en Zwitserland.

De grote meerderheid van de Nederlanders die buitenlandse fietsvakanties boeken is 50-plus, zegt Arjen Van der Laan van Eigen Wijze Reizen. De e-bike leidt volgens hem vooralsnog niet tot een grotere vraag naar fietsvakanties. Mensen die niets voelen voor een vakantie op de pedalen, worden door de e-bike vooralsnog niet op andere gedachten gebracht.

“Het is en blijft een nichemarkt, van mensen die zich geen vakantie kunnen voorstellen zonder te fietsen. Het zijn echte fietsers. De elektrische fiets maakt het voor hen mogelijk een groter en iets zwaarder gebied te bestrijken. Je moet er wel het budget voor hebben: de huur van een e-bike is al gauw zo’n 110 tot 140 euro per week”, aldus Van der Laan.

Wilt u ook zelf op fietsvakantie, op een elektrische fiets? Kijk dan voor mooie reizen bij Eigen Wijze Reizen, SNP en KRAS.nl.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie