Bouw Bikepark Wales begin 2013 van start

Begin 2013 start de aanleg van BikePark Wales, het eerste commerciële fietspark in het Verenigd Koninkrijk. Het park wordt aangelegd in Gethin Woods, in het zuiden van Wales en de opening staat gepland voor het najaar van 2013. Op het enorme terrein zijn de meeste parcours al ingepland. Het uiteindelijke park zal beschikken over een grote variatie aan trails, variërend van relatief simpele blauwe routes tot uitdagende dubbele zwarte trails. Hierdoor biedt het park mogelijkheden voor bikers van alle niveaus, van prille beginner tot hardcore downhill racer.

Trails van top kwaliteit

Buiten het feit dat BikePark Wales de eerste mountainbike bestemming van het Verenigd Koninkrijk zal zijn met trails die geschikt zijn voor alle niveaus, is het ook uniek op het gebied van onderhoud en ontwikkeling. Lokale staf zal niet alleen zorg dragen voor het onderhoud van de trails, maar zal bovendien fulltime aanwezig zijn voor het vernieuwen en verbeteren van de routes. Hiermee garandeert BikePark Wales trails van top kwaliteit en een constante uitbreiding van het aanbod.

Inzet van legertrucks

Door de inzet van aangepaste legertrucks heeft BikePark Wales straks de mogelijkheid om 75 mountainbikers per weekend omhoog te brengen. Dat is meer dan elke andere mountainbike bestemming in het Verenigd Koninkrijk. BikePark Wales zal na de opening ook beschikken over een bezoekerscentrum, een coffeeshop en een bikeshop. Bikers kunnen er ook fietsen huren of cursussen volgen.

Publieke graafdagen

Tijdens de aanleg van het park kunnen de vorderingen worden gevolgd via de website. Daarnaast worden er regelmatig u pdates geplaatst op Facebook en Twitter. Bezoekers kunnen hier deelnemen aan prijsvragen, maar ze kunnen ook meedenken over de faciliteiten waarover BikePark Wales moet gaan beschikken. Er zijn zelfs enkele publieke graafdagen, waarbij consumenten kunnen helpen bij het creëren van het parcours.

Opening in 2013

BikePark Wales is onderdeel van het Cognation project dat investeert in mountainbike faciliteiten in het zuiden van Wales. De plannen voor de aanleg van het mountainbike park zijn al in 2008 begonnen. Komende maand start de bouw en het is de bedoeling dat het park in het najaar van 2013 open gaat voor publiek.

Bereikbaarheid Wales vanuit Nederland

Het zuiden van Wales is uitstekend bereikbaar met de ferry vanuit Calais of Duinkerken naar Dover (www.poferries.nl). Ook via de Eurotunnel vanuit Calais naar Folkestone (www.eurotunnel.com) is mogelijk. KLM vliegt drie maal dagelijks vanaf Schiphol rechtsreeks naar Cardiff.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie