De vouwfiets van tegenwoordig: comfortabeler, en zelfs met hulpmotor te verkrijgen

Veel mensen denken bij een vouwfiets aan een oncomfortabele fiets waarbij je snel moet trappen om vooruit te komen. Dat is misschien wel het grootste hedendaagse misverstand over een vouwfiets. Een moderne vouwfiets heeft een aangepast tandwiel waardoor u dezelfde inspanning levert als bij een normale fiets. Veel mensen weten ook niet dat er veel verschillende soorten vouwfietsen voor verschillende doeleinden bestaan. 

Verschillende soorten vouwfietsen

Een vouwfiets wordt vaak gebruikt om gemakkelijk mee te nemen in de trein of in de auto. Er zijn veel verschillende soorten vouwfietsen die niet alleen handig te vervoeren zijn, maar ook nog andere voordelen hebben.

Sportvouwfietsen

Als u sportactiviteiten wilt doen, kan dit ook met een vouwfiets. De sportvouwfietsen zijn steviger dan gewone vouwfietsen en geschikt voor verschillende soorten terreinen.

Lichtgewicht vouwfietsen

Als u een vouwfiets wilt om in de trein of op reis mee te nemen, dan bestaan er verschillende lichtgewicht vouwfietsen. Bij de vouwfietsen van het minste gewicht levert u wel in op comfort. Dit omdat een lichtgewichtvouwfiets minder versnellingen heeft, of zelfs geen.

Elektrische vouwfietsen

Een nieuwe ontwikkeling bij vouwfietsen is de elektrische vouwfiets. Met deze fiets heeft u de voordelen van de vouwfiets en die van een elektrische fiets bij elkaar. U kunt de fiets gemakkelijk meenemen en daarna relaxed fietsen met altijd het gevoel van de wind in de rug te hebben. Het nadeel van deze fiets is wel dat deze door de accu wat zwaarder is dan een reguliere vouwfiets.

Verschillende doeleinden

Het kan handig zijn om een vouwfiets aan te schaffen in de volgende situaties:

In de trein

De vouwfiets wordt het meest gebruikt om gemakkelijk en goedkoop een fiets mee te kunnen nemen in de trein. Hierdoor kunt u na de reis met de trein meteen uw vouwfiets uitvouwen en wegfietsen. U heeft geen moeite meer om uw fiets terug te vinden in een drukke fietsstalling. Ook hoeft u niet meer te wachten op ander aansluitend openbaar vervoer. Daarnaast kost het niets extra’s om uw vouwfiets mee te nemen in de trein.

Op vakantie

Wanneer u op vakantie gaat wilt u met zo veel mogelijk comfort kunnen rondreizen. Daarnaast heeft u meestal weinig ruimte om fietsen mee te nemen. In dit geval is een vouwfiets een goede oplossing. Een vouwfiets neemt weinig ruimte in en u hoeft weinig in te leveren wat betreft comfort. Wanneer u een stedentrip wilt maken met de trein en de fiets moet u erop letten dat uw fiets klein genoeg opgevouwen kan worden. Ook heeft u in verschillende internationale treinen een hoes nodig voor uw vouwfiets.

Anti-diefstal

Bent u bang dat uw fiets gestolen wordt? Of is dat al een keer gebeurd en wilt u dit niet nog een keer meemaken? Dan is de vouwfiets een goede oplossing. U kunt de fiets gemakkelijk binnenshuis opbergen. Hierdoor hoeft de fiets niet meer voor langere tijd buiten te staan waardoor de kans op diefstal kleiner wordt. Bovendien staat uw fiets niet meer in stationsstallingen en andere diefstalgevoelige plekken.

Onderhoud van een vouwfiets

Het onderhoud van een vouwfiets is te vergelijken met het onderhoud van een standaard fiets. Er zijn speciale onderhoudsmiddeltjes te koop om onderdelen zoals de ketting mee in te vetten. Verder is het verstandig om regelmatig de scharnieren te controleren.

Proefrit
Als u geïnteresseerd bent in een vouwfiets, dan kunt u een proefrit maken bij een vouwfiets specialist zoals Kemper Fietsen in Den Haag.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie