Zwitserland, fietsland bij uitstek voor iedereen

zwiroutebordjesAls je denkt aan ontspannen fietsen, zal niet iedereen meteen aan Zwitserland denken. Toch timmert Zwitserland met al zijn fietsvoorzieningen al jaren aan de weg. En het mooie van Zwitserland is, dat ongeveer alles mogelijk is, en dat als er iets geregeld wordt, het ook goed gebeurt.

Fiets en Wandelbeurs

Als outdoorland bij uitstek is Zwitserland uiteraard ook in 2013 weer vertegenwoordigd op de Fiets- en Wandelbeurs in de RAI te Amsterdam, tijdens het weekend van 9-10 februari (hal 9, stand E50). Het hele arsenaal aan mogelijkheden voor wandelaars en fietsers/e-bikers, maar ook voor mountainbikers, skaters en kanoërs wordt in de Zwitserlandstand gepresenteerd.

Samen met toeristenbureaus uit de regio’s Berner Oberland, Wallis, Graubünden en Ticino geeft Zwitserland Toerisme informatie over mooie routes en het hele servicepakket eromheen. In 2013 is er veel aandacht voor het thema e-biken, waarvoor Zwitserland verrassend veel mogelijkheden en faciliteiten biedt.

Routenetwerk en E-bikes verhuur

Elektrisch fietsen heeft een enorme vlucht genomen in Zwitserland, niet in de laatste plaats omdat in Zwitserland de Flyer wordt gemaakt, het topmerk op het gebied van e-bikes. Zwitserland beschikt al sinds de jaren negentig over een landelijk net van fietsroutes, dat zich ook uitstekend leent voor het e-biken. Dit routenet – Veloland Schweiz – maakt onderdeel uit van het landelijke, uniform bewegwijzerde netwerk voor wandelaars, fietsers, mountainbikers, skaters en kanoërs. Bijkomend voordeel is dat er een heel servicenetwerk omheen gebouwd is, met integratie van het openbaar vervoer. Behalve dagtochten zijn in Zwitserland complete meerdaagse tochten per e-bike met verzorgd bagagevervoer te maken, bijvoorbeeld op de langeafstandsfietsroutes en voor nieuw ontworpen panoramaroutes door de Zwitserse natuur. In veel vakantieplaatsen zijn net als gewone fietsen en mountainbikes e-bikes te huur, veelal op stations.

Apps

Als aanvulling op informatie in boeken, kaarten en gidsen en op internet zijn er verschillende apps voor de iPhone beschikbaar. Zwitserland Toerisme heeft de gratis wandelapps Swiss Hike (zomer) en Swiss Winter Hike (winter). Ga voor een overzicht naar www.MySwitzerland.com/mobiel. In de App Store is tevens de gratis iPhone app SwitzerlandMobility beschikbaar, waarvan in het voorjaar van 2013 ook een Androidversie wordt uitgebracht.

Meer informatie: www.MySwitzerland.com/outdoor, of meer fietsinformatie: Fietsen in Zwitserland.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie