Zwitserland centraal op tiende Fiets en Wandelbeurs

zwi1Nog maar amper alle info verwerkt van de Fiets en Wandelbeurs van 2013, of de organisatie kondigt alweer de eerste nieuwsfeiten voor volgend jaar aan: Zwitserland is het themaland van de tiende Fiets en Wandelbeurs, de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. De beurs vindt op 1 en 2 maart 2014 weer plaats in de Amsterdam RAI.

Zwitserland is niet het eerste land waar je aan denkt als je overweegt op fietsvakantie te gaan. Echter, als je als fietser even verder kijkt dan het eerste beeld van Zwitserland (bergen), kom je al snel tot de conclusie dat Zwitserland zéker zijn punten maakt. Het adembenemende natuurschoon en tienduizenden kilometers aan prachtige fiets- en wandelroutes maken het land tot een paradijs voor de actieve vakantieganger. En door de afwezigheid van massatoerisme kun je er nog ongestoord genieten van de weidse panorama’s en de authentieke sfeer die je in veel stadjes en dorpjes aantreft.

Zwitserland Fietsland

Sinds de jaren negentig heeft Zwitserland een uitgebreid routenetwerk voor fietsers en mountainbikers. Op Veloland.ch vind je maar liefst 9 landelijke, 53 regionale en 59 lokale fietsroutes. Zo is het hele hand bereikbaar met verschillende soorten fietsroutes: Van vlak fietsen langs de Rijn tot bergtoppen snellen via de Alpen Panorama route.

Elektrische fiets

Wie graag met wat extra power op pad gaat, kiest voor de e-bike, waarmee je fluitend bergop fietst. Op veel treinstations kun je een elektrische fiets huren voor dagtochten of meerdaagse fietstrips, compleet met bagagevervoer. Populair bij e-bikers zijn de landelijke Merenroute en de regionale Herzroute door het Emmental.

Fiets en Wandelbeurs
Op de Fiets en Wandelbeurs 2014 komen de vele wandel- en fietsmogelijkheden in Zwitserland aan bod in een groot themalandpaviljoen. Twee dagen lang presenteren Zwitserse regio’s en reisaanbieders daar een keur aan routes en arrangementen. Ook is er een informatiemarkt over wandelen en fietsen in Zwitserland, een terras met Zwitserse specialiteiten en veel aandacht voor het themaland in het lezingprogramma.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie