Zondag 22 juni fietsen in de kop van Noord-Holland: Wierings Mooiste

IMG_1907Wierings Mooiste is een fietstoertocht in de kop van Noord Holland met een recreatief en een sportief karakter.
De tocht wordt voor de 4e keer georganiseerd door Sport Nu Westerland in samenwerking met dorpsfeest Westerland en heeft 3 afstanden, 40, 100 en 145 km., allemaal volledig uitgepijld over verharde wegen en paden met onderweg een verzorgingspost. De tocht is toegankelijk voor alle soorten fietsen, gewone fietsen, racefietsen, mountainbikes en e-bikes.

Kenmerkend is dat deze tocht geen stoplichten en drukke kruisingen kent. U maakt kennis met het glooiende landschap van Wieringen en een grote diversiteit aan landschappen op het voormalige eiland Wieringen. De route gaat o.a. langs het Amstelmeer, het IJsselmeer, de Waddenzee, de vissershaven van Den Oever en door de bossen van de Wieringermeer.

De 100 km. brengt ook een bezoek aan het monument op de Afsluitdijk en de 145 km. gaat de Afsluitdijk over met het keerpunt in Friesland bij Kornwerderzand. Alle afstanden gaan via de oostkant van Wieringen weer terug naar Westerland waarbij de tocht eindigt op het terrein van de Boerenlandfair, waar op dat moment diverse activiteiten zijn zoals kinder kermis, demonstraties, muziek en dans, tea-corner, terras en diverse lekkernijen voor de inwendige mens. In de tent van Sport Nu kunnen de deelnemers een medaille in ontvangst nemen.

Aanmelding is mogelijk bij de start. Alle afstanden starten bij Sport Nu Westerland, Westerlanderweg 160, 1778 KP Westerland. Voor parkeren volgt u de borden ‘Parkeren Dorpsfeest’. Meer informatie en het inschrijfformulier van Wierings Mooiste vindt u op www.sport-nu.nl/evenementen en voor vragen kunt u bellen met 06-53730319 of 0227-724501.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie