Europese routeplanner voor vakantiefietsers nu ook op Ipad en mobiel

plannervoormobielFietsgidsen, fietskaarten, gps-tracks. Overal in Europa zijn fietsroutes uitgezet. De routes staan beschreven op internet en in mooie fietsgidsen. Of u tijdens een fietsvakantie nu van Nijmegen naar Sevilla of van Plymouth naar Stockholm wilt fietsen, er is altijd een lange afstandsroute die redelijk in de buurt komt van uw gewenste traject. Voor langere trajecten moeten vaak meerdere (lokale) lange-afstands-fietsroutes gecombineerd worden. De Europese fietsrouteplanner op www.fietsvakantie.eu combineert lange afstandsfietsroutes door heel Europa tot de gewenste trajecten van de bezoekers van de site, en is nu ook met een mobiel of tablet te gebruiken.

Hoe werkt het?

Stel u wilt fietsen van Nijmegen naar Nancy in Frankrijk. Dan kunt u natuurlijk zelf uw route bepalen, met de vele tools die daar tegenwoordig voor zijn. De vraag is echter hoe mooi de fietsroute is die Google voor u maakt. De Europese fietsrouteplanner zorgt er echter altijd voor dat u een échte fietsroute krijgt te zien.

U voert de twee steden in op de website en er rolt binnen enkele momenten een fietsroute-suggestie uit: Van Nijmegen tot Luxemburg-stad fietst u over de Bedevaartenroute van Bert Sitters, in Luxemburg-stad pakt u de route naar Venetië van Paul Benjaminse op tot u in Nancy arriveert.

Op deze manier krijgt de fietser een suggestie welke fietsroutegidsjes hij kan gebruiken om per fiets zijn bestemming te bereiken. De boekjes kunnen vervolgens worden aangeschaft bij de eigen boekhandel of via de website.

Grote update

In 2007 ontstond het idee, en de eerste versie van de planner. Ieder jaar waren er kleine wijzigingen op de website, maar na 7 jaar was het echt tijd voor een grote update. Voornaamste winstpunt is dat de site nu ook goed te gebruiken is op mobiele telefoons en tablets. Want hoewel de fietsroutes niet vanaf de site zijn te gebruiken om daadwerkelijk de route te fietsen, was er veel vraag van fietsers naar om de site ook onderweg te kunnen raadplegen.

Ook de layout van de planner is aangepast aan de huidige tijd. De felle kleuren uit 2007 zijn vervangen door rustiger tinten, en de bediening is wat intuitiever gemaakt. De nieuwe kaart is iets gedetailleerder dan de vorige, al is er nog steeds gebruik gemaakt van een globale wegenkaart, zonder te veel details. Dit om te voorkomen dat de suggestie wordt gewekt dat de planner een exacte fietsroute toont.

De Europese fietsrouteplanner

De routeplanner geeft niet aan hoe u precies moet fietsen. U kunt dus niet op de fiets stappen met een uitgeprinte route van deze site. De planner doet u wél op een handige manier een suggestie welke fietsroutes u kunt gebruiken om op uw bestemming te komen. Informatie over de aangeraden fietsroutes kunt u bekijken door in het rechterscherm op het informatie-icoontje te klikken wat achter de fietsroute staat. De planner is gratis te gebruiken via www.fietsvakantie.eu.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie