Fietsrondje en Fietspontje van de maand

Goed nieuws voor alle fietsliefhebbers! Onlangs is er een nieuwe website vol fietsroutes en praktische tips gelanceerd: fietsrondje.nl.

De pagina, onderdeel van Verkeersbureaus.info, is een initiatief van fietsjournalist Bert Sitters en in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs opgezet.

Naast praktische informatie en fietstips biedt fietsrondje.nl de lezer ook maandelijks ‘het fietsrondje van de maand’ en ‘het fietspontje van de maand’ aan.

fietsrondjelogo

Fietsrondje van de Maand

Maandelijks verschijnt op www.fietsrondje.nl het ‘fietsrondje van de maand’. De ‘rondjes’ zijn bedoeld voor fietsers op zoek naar inspirerende en unieke fietsroutes. Elk fietsrondje bestaat uit een volledige beschrijving en achtergrondinformatie over de geschiedenis, natuur en cultuur van de desbetreffende fietstocht.

Als eerste fietsroute van de maand, augustus, is gekozen voor een ronde van 47 kilometer door het Noord-Hollands Duinlandschap. Tijdens deze tocht staan diverse items uit de historie van ons land centraal: Willibrord, de graven van Holland en het duinwater als drinkwater.

Naast de maandelijkse fietsrondjes vindt de fietsfanaat ook andere bijzondere en interessante fietsroutes op de website. Zo worden er ook meerdaagse fietsroutes, zoals bijvoorbeeld in Limburg, beschreven. De eerste meerdaagse route brengt de fietsliefhebber naar Belgisch-Limburg. Ooit floreerden hier de mijnen, maar sinds 20 jaar worden er geen kolen meer gewonnen. De oude schachttorens staan als industriële monumenten in het landschap en geven de fietsroute een aparte en unieke sfeer.

Pontjes vormen een belangrijke schakel tussen de vele fietsverbindingen van ons land. Soms dienen ze als rustpunt en soms puur als vervoersmiddel. Naast het fietsrondje van de maand verschijnt er daarom ook maandelijks een ‘pontje van de maand’ op de pagina van fietsrondje.nl. Deze maand is de populaire pont ‘Jan Hop’ bij fort Spijkerboor uit de stelling van Amsterdam het ‘pontje van de maand’.

www.fietsrondje.nl is een initiatief van de fietsjournalist Bert Sitters en is een nieuw onderdeel van verkeerbureaus.info. Dit alles in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie