Hasetal: Fietsparadijs net over de grens

fietsen in Hasetal


Net over de grens, in het noordwesten van Nedersaksen, ligt het recreatiegebied Hasetal. In 1989 vormden de steden rondom de rivier de Hase – van Bersenbrück tot Meppen – het recreatiegebied Hasetal met als doel het gebied te ontwikkelen als toeristische regio. Inmiddels is het gebied uitgegroeid tot een interessante vakantiebestemming, vooral bekend vanwege de goed uitgezette fietsroutes. En dankzij de goede samenwerking met de talrijke restaurants en hotels, zijn er verschillende fietsarrangementen te boeken voor een korte, ontspannen fietsvakantie.

Fietsen in Hasetal

Het Hasetal beschikt over goed uitgezet fietsroutenetwerk van ruim 1000 kilometer. Met een moderne en continue bewegwijzering en vele extra’s heeft de regio zich ontwikkeld tot een echt „Fahradies“. Het stijgende aantal fietstoeristen staat versteld van de vriendelijkheid en de servicekwaliteit van de plaatselijke gastronomen en hotels. Een groot aantal bezoekers komt dan ook graag terug naar het Hasetal.

Hasetal Duitsland

De fietsregio beschikt over een buitengewoon serviceaanbod. Zo worden fietsers op de route tussen Bersenbrück en Meppen de hele weg langs fruitbomen en rozestruiken geleid. En het plukken van fruit is toegestaan! Ook krijgt iedere gast na een uitgebreid ontbijt in het hotel een gratis lunchpakket voor onderweg. Voor bezoekers zonder fiets staan speciale „Hasetalfietsen“ klaar om uitgeleend te worden. En naar wens wordt daar ook een navigatiesysteem aan toegevoegd.

Actief recreëren

Behalve een comfortabele fietsvakantie, biedt het Hasetal ook diverse kano-arrangementen aan. Ook kunnen bezoekers een ‘draisinen-tocht’ maken over de stilgelegde spoorweg tussen Quakenbrück en Fürstenau. Een leuk uitstapje voor groepen!

Meer informatie:
Zweckverband Erholungsgebiet Hasetal
www.hasetal.de. Bekijk ook de pagina over fietsarrangementen in Nederland als u binnen de landsgrenzen wilt blijven fietsen. Fletcher heeft 10 Klavertje Vier Fietsarrangementen verdeeld over het land. Lees meer over het Fletcher Fietsarrangement.

Elders in Duitsland fietsen? Bekijk dan de fietsvakanties in Duitsland pagina voor meer mooie fietsregio’s.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie