Mallorca op de fiets

Fiets vakantie Mallorca

Mallorca is een populaire zonvakantiebestemming voor veel Europeanen en wordt jaarlijks gemiddeld door 10 miljoen toeristen bezocht. Mallorca staat bekend om het heerlijke klimaat en de prachtige stranden.

Wat veel mensen echter niet weten is dat Mallorca ook zeer toegankelijk is op de fiets. De goede infrastructuur, het aangename weer en het rustige verkeer maakt Mallorca tot een ideale fietsbestemming. Bikeline heeft een mooie fietsgids over Mallorca uitgegeven, de Radatlas Mallorca, te koop bij deze webshop.

Ruim 1500 kilometer beschreven fietsroutes, verdeeld over 25 toertochten, die overigens simpel naar eigen inzicht gecombineerd kunnen worden. Ondermeer SNP Natuurreizen en Cycletours bieden trouwens fietsvakanties op Mallorca aan.

Fietsvakantie Mallorca

Met 3.000 vierkante kilometer is Mallorca het grootste eiland van de Balearen in Spanje. Verdeeld over het gehele eiland vind je verschillende mooie badplaatsen en dorpjes om met de fiets te bezichtigen. Leuk om te bezoeken als je een fietstocht maakt op Mallorca zijn de kleine markten in de afgelegen dorpjes.

Een van de leukste markten is te vinden in het zuidelijke dorpje Felanitx. Hier wordt veel aardewerk verkocht door Spaanse inwoners zelf en je kunt hier direct veel van de Spaanse cultuur te proeven. Fiets een half uurtje zuidelijker en je staat voor het Castillo de Santueri. Dit is een kasteel gelegen op 475 meter hoogte. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht op de omgeving van het eiland.

Fornalutx

Een andere leuke plaats op Mallorca is het dorpje Fornalutx. In 2001 is dit plaatsje uitgeroepen tot het mooiste dorp van heel Spanje. De reden hiervoor is dat het in een prachtige vallei ligt tussen de sinaasappel- en citroenboomgaarden. Het dorpje ligt in het noorden van het eiland tegen de grootste berg van Mallorca ‘de Puig Major’. Deze berg is ook erg mooi om over te fietsen en vanaf de top te genieten van het uitzicht of een leuke ‘selfie’ te maken! Lees meer over fietsen in Spanje.

Palma de Mallorca

Helemaal in het westen van het eiland vind je de hoofdstad Palma de Mallorca. Deze is een bezoekje op de fiets zeker waard. Hier kun je in de hoofdstad genieten van het toerisme, de winkels en de cultuur. Langs de gehele boulevard loopt een fietspad waar je langs de stranden kunt fietsen. Over een afstand van 20 kilometer fiets je hier (van noord naar zuid) langs Palma de Mallorca, badplaats Playa de Palma en badplaats El Arenal. Aan de oostkust fiets je langs de ‘Drach Caves’, beroemde druipsteengrotten, die zeker ook een bezoekje waard zijn.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie