Zoektocht naar Fietsstad 2014 officieel begonnen

De Fietsersbond zoekt die gemeente die hindernissen voor fietsers het beste wegneemt. Fietsersbond-directeur Hugo van der Steenhoven gaf deze week op het Nationaal Verkeerskunde Congres (NVC) in ‘s-Hertogenbosch de officiële aftrap voor de zoektocht naar Fietsstad 2014. Vanaf vandaag kunnen gemeenten zich officieel inschrijven als kandidaat voor de felbegeerde titel. De Fietsersbond is op zoek naar die gemeente die hindernissen voor fietsers het meest adequaat uit de weg weet te ruimen.

Fietsers komen tijdens hun dagelijkse fietstochten heel wat hindernissen tegen. Slecht wegdek, drempels, paaltjes, onoverzichtelijke oversteekplaatsen, spoorwegovergangen en autowegen. Maar ook andere fietsers, automobilisten, scooters en bussen kunnen een fietsrit onprettig maken. De gemeente die de beste oplossingen biedt om deze hindernissen uit de weg te gaan mag zich in 2014 Fietsstad noemen.

De jury

Tijdens het NVC werd ook de deskundige jury bekend gemaakt die volgend jaar de genomineerde steden moet gaan beoordelen. Juryvoorzitter is Jan Hendrik Dronkers, als directeur-generaal van Rijkswaterstaat zeer deskundig op het gebied van wegen. Dronkers steunt de fiets als actieve vorm van mobiliteit, omdat het gezond, veilig en goed voor het milieu is en fietsen weinig ruimte in beslag neemt. Kortom: omdat deze vorm van bewegen het autoverkeer beperkt en files voorkomt.

Naast Jan Hendrik Dronkers bestaat de jury uit Dorien de Wit, adviseur stads- en gebiedsontwikkeling en directeur bij De Beuk Organisatieadvies, Marc van Woudenberg, urban mobility consultant en fotograaf op Amsterdamize.com, Hillie Talens, projectmanager verkeer en vervoer bij kennisinstituut CROW en Koen van Waes, verkeersplanoloog bij de gemeente Den Bosch, Fietsstad 2011.

Hugo van der Steenhoven noemde de verkiezing van Fietsstad 2014 op het congres een buitenkans voor gemeenten die het fietsbeleid op de kaart willen zetten. “Dit is een positieve verkiezing die veel publiciteit oplevert. Daarnaast zorgt het wegnemen van hindernissen voor heel veel tevreden fietsers. En dat is waar wij als Fietsersbond het allemaal voor doen.”

Kijk voor meer informatie op www.fietsstad2014.nl

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie