Wielertourist is gemiddeld 37 jaar en fietst jaarlijks ruim 5000km

De gemiddelde wielertoerist legt elk jaar meer kilometers af, het aantal vrouwen met een krom stuur is de voorbije jaren verdubbeld en all-in-fietsreizen worden almaar populairder. Dat blijkt een enquête van de website wielertoerist.be, zo bericht Gazet van Antwerpen.
De gemiddelde wielertoerist is een man van 38 jaar en 75,7 kilogram of een vrouw van 36 jaar die 57,4 kilogram weegt. Zo leert een enquête onder de 20.000 leden van Wielertoerist.be.

In 2012 reed de gemiddelde wielertoerist  ruim 5000 kilometer af.  Vier jaar geleden was dat nog ‘slechts’4300 km op jaarbasis. Ter vergelijking: een prof legt jaarlijks minstens 30.000 kilometer af (maar die gebruikt dan wel vaak epo of andere lekkernijen, blijkt dan achteraf).

Ook de trouw van de wielertoerist aan zijn sport valt op. Terwijl veel voetballers en zaalsporters buiten competitie hun heil zoeken in ander actief vertier, blijven negen op de tien ondervraagden ook tijdens de winter koppig verder trappen. Behalve natuurlijk als er ijs en sneeuw ligt op de wegen, dan stapt men massaal over van tweewieler naar de ijzers.

Populaire fietsvakantiebestemmingen van wielrenners zijn Mallorca, de Mont Ventoux, de Ardennen en de Vogezen.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie