Vélo Route 43, of La Vélo Francette, een nieuwe mogelijkheid om te fietsen als God in Frankrijk

v43

In juni 2015 wordt La Vélo Francette officieel in gebruik genomen, een goed gemarkeerde fietsroute van 630 kilometer door de prachtigste landschappen van West-Frankrijk. De route, die officieel Vélo Route 43 heet, begint in Ouistreham aan de noordkust van Normandië. 

La Vélo Francette voert vanuit Ouistreham via rustige wegen en paden langs de landingsstranden van de Tweede Wereldoorlog, het Normandische coulisselandschap, en volgt dan het oude jaagpad langs de rivier de Mayenne.

Val de Loire

In Val de Loire kunnen de fietsers afstappen om de troglodyten te bekijken, de intrigerende grotwoningen. Na de doorsteek van Angers naar Saumur volgen de prachtige Vallée du Thouet en het moerasgebied bij Poitiers, le Marais Poitevin. Bij aankomst in de schilderachtige, historische havenstad La Rochelle lonkt de Atlantische Oceaan, waarin na alle inspanningen natuurlijk een welverdiende duik mag worden genomen.

Vélo Route 43 is op diverse plaatsen verbonden met andere grote fietsroutes in Frankijk. Allereerst natuurlijk de Tour de Manche, die eveneens het stadje Ouistreham aandoet.  Bovendien kruist de route bij Domfront La Véloscénie, de fietsroute van Parijs naar de Mont Saint-Michel. Tussen Angers en Saumur overlapt de route een stukje met de Loireroute. In La Rochelle sluit de fietsroute aan op de Vélodyssée, de lange fietsroute  langs de Atlantische kust.

Meer inspirit nodig voor een fietsvakantie in La France? Bekijk de pagina over fietsen in Frankrijk, waar nog veel meer bekende fietsroutes worden genoemd.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie