Twente verrassend anders langs het water

Het Twents Bureau voor Toerisme is 11 en 12 februari op de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam aanwezig om de veelzijdigheid van ‘Twente. Landgoed van Nederland’ te laten zien waar het gaat om actief genieten. Zo kan het publiek kennismaken met een aantal nieuwe wandel- en fietsinitiatieven waaronder smaakfietsroutes, een duurzaam routenetwerk voor mountainbikers en ‘Langs Twents Water’. Dit laatste is een nieuw en bijzonder initiatief van het TBT in samenwerking met het Waterschap Regge en Dinkel (WRD) en AbelLife. Het bestaat uit een routeboekje, inclusief AbelLife app met de dertien mooiste routes langs het water in Twente.

App

De app ‘Langs Twents Water’ bevat tien wandel en drie fietsroutes, waarvan zes routes gebruikmaken van het knooppuntennetwerk. AbelLife navigeert en informeert de toerist. Filmpjes, audiofragmenten, verhalen, historische foto’s en leuke wetenswaardigheden maken de beleving onderweg compleet. Daarnaast bevat het routeboekje informatie over water, waterbeheer en watermonumenten in Twente. Langs Twents Water is binnenkort bij alle Twentse VVV’s te verkrijgen voor €14,95.

Over de paden van het Waterschap

Waterschap Regge en Dinkel zorgt er voor, dat er in het Twentse landschap niet teveel, maar ook niet te weinig water is. Dat doet ze onder meer door het goed inrichten en beheren van de kanalen, beken en sloten die door het karakteristieke gebied slingeren. De onderhoudspaden die daarvoor aan weerszijden van veel beken en sloten zijn aangelegd stelt het waterschap, waar mogelijk, open voor fietsers en wandelaars. Het nieuwe wandel- en fietsrouteboekje ‘Langs Twents Water’ voert zoveel als mogelijk langs water dat bij het waterschap in beheer is. Het is daarmee een waardige opvolger van het Reggepad & Dinkelpad, dat in 2011 tot ‘Wandelroute van het jaar’ is bekroond.

Smaakfietsroutes en mountainbikeroutenetwerk

Twente kent fraaie beken, meanderende riviertjes en kanalen verscholen in een prachtig landschap. Stad, grensstreek en platteland gaan er naadloos in elkaar over. En worden er verbonden door maar liefst 3.000 kilometer aan wandel- en 1.500 kilometer aan fietsroutenetwerk. Twente beschikt daarmee over het meest uitgebreide knooppuntensysteem in Nederland. Een netwerk dat zich bij uitstek leent voor de realisatie van thematische routes, zoals de vijf nieuwe smaakfietsroutes door het Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Routes die uitnodigen om onderweg te proeven van streekproducten en streekgerechten. Ook werkt Twente momenteel aan een duurzaam routenetwerk voor mountainbikers, waarvan inmiddels zo’n 150 kilometer gerealiseerd is. Met mountainbikeroutes rond Delden en Haaksbergen als meest recente aanwinsten. Alle kaarten en routes zijn te krijgen bij de VVV’s in Twente en de app’s te downloaden op www.vvvtwente.nl.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie