Travelydays Fiets- en vaarvakanties langs de Donau: Nu met vier verschillende hotel-schepen

MS Diana
MS Diana, het nieuwste schip van Travelydays op de Donau-fietsroute

Fiets-vaar-reisorganisatie Travelydays heeft onlangs het vierde schip in haar programma opgenomen voor fiets- en vaarvakanties langs de Donau. 

Met het vierde schip, het Nederlandse MS Diana, wordt de klassieke fietsroute vanuit het Beierse Passau naar Wenen gevaren. Elke dag wordt er door het vlakke landschap langs de Donau gefietst en het hotelschip Diana ligt aan het einde van de fietsroute steeds weer klaar op de volgende aanlegplaats.

Het traject van Passau naar Wenen biedt bijzondere hoogtepunten, zoals de Schlögener Schlinge (hèt natuurwonder van Opper-Oostenrijk), de UNESCO-Werelderfgoedstad Krems en de mondaine stad Wenen. De Diana is een gezellig en sfeervol schip met 39 hutten; de lengte van het schip is 79 m.

Passau – Wenen – Bratislava – Boedapest

Op het traject Passau – Wenen – Bratislava – Boedapest worden op twee verschillende schepen fiets- en vaarvakanties aangeboden; de My Story en de Theodor Körner. Op deze reis vanuit de Beierse driestromenstad Passau worden drie charmante hoofdsteden van Europa bezocht; het mondaine Wenen, de kroningsstad Bratislava in Slowakije en de Hongaarse koningin van de Donau, Boedapest. De fietsroutes lopen via indrukwekkende natuurgebieden en vele culturele bezienswaardigheden.

De beide hotelschepen liggen aan het einde van de fietsroute steeds klaar op de volgende aanlegplaats. De My Story is een middenklasse schip, varende onder Nederlandse vlag. Het schip is 105 m lang en neemt maximaal 174 passagiers mee. De Theodor Körner vaart onder Oostenrijkse vlag, is 87 m lang en neemt maximaal 135 passagiers mee.

Tenslotte wordt er nog een fiets- vaarvakantie aangeboden door de overweldigende natuur van de Donaudelta aan de Zwarte Zee. Hier wordt langs meren, drijvende rieteilanden, lagunen, kanalen en moerassen gefietst. Authentieke vissersdorpjes liggen op de route en de stilte van het gebied wordt door vele zeldzame moeras- en watervogels onderbroken. Het UNESCO Werelderfgoed Biosfeer-reservaart Donaudelta ligt op de route. Op deze reis wordt er door nog één der bijzondere en intacte natuurgebieden van Europa gefietst. Ook hier ligt elke dag aan het einde van de fietsroute de hotelboot voor u klaar. Deze hotelboot wordt gesleept en vaart onder Roemeense vlag. Er kunnen max. 20 passagiers meevaren.

Met deze vier schepen biedt Travelydays het meest uitgebreide programma om de interessantste trajecten langs de Donau al fietsende en varende te ontdekken. Meer info: www.travelydays.com

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie