Ontspannen fietsen in de Allier in Frankrijk, uitrusten in fietsvriendelijke accommodatie Brénazet

Brénazet
Brénazet, fietsvriendelijk tot op het erf.

Fietsen door het glooiende groene hart van Frankrijk over rustige D-wegen door verstilde dorpjes, langs kleine romaanse kerkjes en tussen de witte Charolais koeien in het bocage landschap van de Allier. 

Voor de minder geoefende fietser of om er in te komen zijn mooie tochten te maken met niet al te veel niveau verschil. Versteld zult u staan van de adembenemende uitzichten. Bij helder weer steken de contouren van de Puy de Dome duidelijk af aan de horizon. Na het fietsen kunt u heerlijk uitrusten in de gezellige, kleinschalige accommodatie Brénazet.

Glooiend zoals het Gulpendal in Limburg, maar ook voldoende uitdagingen voor de ortieve fietser; bij de rivier de Sioule begint heel zachtjes aan het Massif Central. Er zijn pittige tochten te maken in dit zuidelijke gedeelte van de Allier: in het forêt de la Colettes variëren de hoogtes tussen 350 m en 730 m.

In de Allier vindt u het authentieke Frankrijk. De Fransman in dit gedeelte van Frankrijk is bijzonder aardig en nog niet overstelpt door toerisme, en verwelkomt graag bezoekers. De natuur laat zich per fiets natuurlijk het beste bewonderen. Bijzonder is het Forêt de Tronçais, een oud eikenbos met bomen van 400 jaar.

zwemvijver_thumb
De zwemvijver van Brénanet. Ontspanning na een dagje fietsen gegarandeerd.

In de directe omgeving zijn maar liefst drie steden die een bezoekje waard zijn, leuk om doorheen te fietsen: het chique Vichy met midden in haar centrum een hele mooie Halle des Sources waar u het bronwater van Vichy kunt proeven, Montluçon, stad van de Ducs de Bourbon met een middeleeuws centrum en Moulins, de sfeervolle stad gelegen aan de rivier l’Allier.

Accommodatie Brénazet

Na het fietsen is het heerlijk om te vertoeven in de gezellige, kleinschalige accommodatie Brénazet. U kunt er verblijven in een gîte of blokhut, of in een geheel comfortabel ingerichte safaritent of yurte. Meerdere malen per week mee eten is mogelijk. Uw fiets mag in de schuur staan, er worden yogalessen gegeven en kanotochten over de Allier georganiseerd. Dus ook op uw rustdag is er meer dan genoeg te doen in Brénazet.

Meer informatie op www.brenazet.nl

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie