Genomineerden Op Pad Outdoor Awards 2013 bekend

petfleshouderDe genomineerden voor de Op Pad Outdoor Awards 2013 zijn door de redactie van het tijdschrift Op Pad bekend gemaakt. Sinds 2010 reikt Op Pad de Outdoor Awards uit. Ook dit jaar zijn verdeeld over de categorieën Kleding, Tenten, Schoenen, Gadgets & Accessoires, Foto Video & Elektronica, Gadgets & Accessoires Fiets, Rugzakken en Slapen alle inzendingen kritisch bekeken, getest en beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige jury. Elke inzending is beoordeeld op criteria als duurzaamheid, gebruiksgemak, materiaalgebruik en design. In dit artikel bespreek ik kort de drie genomineerde producten in de categorie Gadgets & Accessoires Fiets.

BBB Traveler

De BBB Traveller is een unieke combinatie van een minipomp en een voetpomp. Deze pomp heeft het formaat van een minipomp (30cm), maar de overige eigenschappen van een voetpomp. Zo heeft de Traveller een draaibare voetsteun met geïntegreerde drukmeter, voor stabiliteit en krachtiger pompen en een T-handvat. Vanuit de lichtgewicht aluminium buis wordt de lucht door een 24 cm lange rubberen slang naar het ventiel verplaatst. De pompkop past op alle gangbare fietsventielen. De Traveller is zeer geschikt om mee te nemen op fietsvakantie.

Juryoordeel
De eerste ‘grote’ kleine voetpomp met drukmeter en uitklapbare voetsteun. Dat is eenvernieuwende combinatie. Het geheel is erg stevig uitgevoerd waardoor je met deze kleine pomp toch snel je band de juiste druk kunt geven.

Burley Plus

De Burley Plus Conversion kit bestaat uit een voorvork met wiel en handremmen waardoor je de Burley Piccolo en Kazoo aanhangfietsen heel makkelijk ombouwt tot een complete kinderfiets. Zo wordt de levensduur van de aanhangfietsen Burley Piccolo en Kazoo verlengt. Dit is perfect voor de overgangsjaren waarin een kind zelfstandig leert fietsen. Het lichtgewicht aluminium frame van de Burley Plus heeft dezelfde uitstraling als de Piccolo en Kazoo aanhangfietsen en is eenvoudig te monteren.

Juryoordeel
Goed 2 in 1 systeem: je kunt de kinderfiets voor het zelfstandig fietsen vastmaken aan je eigen fiets en als het kind groter wordt, koop je de voorvork er bij. Of voor langere meerdaagse tochten gaat het kind aan je eigen fiets en voor korte dagtochten kan het kind zelf fietsen. Goed bedacht idee.

Santos Petfleshouder

Petflessen, allerlei verschillende aluminium bidonnen, wijnflessen of thermoflessen. Elke reis en elke dag heb je weer andere wensen. Daarom ontwikkelde Santos deze multifunctionele (pet)flessenhouder. Geschikt voor alle petflessen, bidons, themosflessen, wijnflessen, of een lekker fris literpak sap. Of je opgerolde regenjas.

Dankzij de drie sleufgaten zit de Santos petfleshouder helemaal reis-proof op elke fiets met twee of drie (Santos Travelmaster) bevestigingspunten.

Juryoordeel
Een idee van een hobbyist uitgevoerd door een fietsenbouwer van naam. De flessenhouder is flexibel waardoor er verschillende maten en soorten flessen inpassen, maar is geen vervanging voor een bidonhouder omdat je door de spanbanden een bidon niet snel even kan pakken. Prima om veel extra water mee te nemen. Degelijk uitgevoerd.

Uitreiking

Op 13 februari 2013 krijgen de genomineerde inzenders tijdens de officiële Op Pad Outdoor Awards 2013 uitreiking de gouden, zilveren of bronzen award uitgereikt. Wij houden je op de hoogte!

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie