Santiago-Bilbao: nieuwe, tegendraadse fietsroute door Noord-Spanje

image001

De route naar Santiago wordt ieder jaar bevolkt door honderdduizenden pelgrims. De meeste te voet, de minderheid op de fiets of te paard. Als fietser moet je minstens 200 kilometer gefietst hebben wil je officieel als pelgrim erkend en geregistreerd worden.

Er zijn nogal wat fietsers die geen zin hebben om aan te sluiten bij de bonte caravaan die op de meest populaire route (de Camino Francés) westwaarts door noord-Spanje trekt. Ze kiezen dan voor rustiger (en zwaardere) routes. Een enkeling doet het helemaal anders. Een van hen is Spanjefietser Raul Gonzalez, die zojuist voor de website fietseninspanje.nl een prachtige nieuwe fietsroute in Noord-Spanje heeft uitgezet. Een route die niet eindigt in Santiago, maar er begint! De route is ongeveer 600 kilometer lang en eindigt in Bilbao in het Baskenland. 

Stuwmeer-van-Campodron

Je kunt hem goed in voorjaar, zomer en najaar fietsen. De eerste drie dagen volg je de Camino de Santiago in omgekeerde richting. Daarna gaat het over kleine weggetjes oostwaarts. Aankomstplaats Bilbao is een zeer onderschatte stad, maar buitengewoon de moeite waard (met o.a. het beroemde Guggenheim-museum).

De routebeschrijving is zeer gedetailleerd en aangevuld met alle praktische details die je als fietser nodig heb. Santiago-Bilbao is de 14e route die Raul Gonzalez in Spanje heeft uitgezet en die je allemaal terugvindt op www.fietseninspanje.nl. Toch ergens anders fietsen in Spanje? Bekijk de pagina over Spaanse fietsvakanties.

santbilb
Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie