FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Santiago-Bilbao: nieuwe, tegendraadse fietsroute door noord-Spanje

image001De route naar Santiago wordt ieder jaar bevolkt door honderdduizenden pelgrims. De meeste te voet, de minderheid op de fiets of te paard. Als fietser moet je minstens 200 kilometer gefietst hebben wil je officieel als pelgrim erkend en geregistreerd worden.

Er zijn nogal wat fietsers die geen zin hebben om aan te sluiten bij de bonte caravaan die op de meest populaire route (de Camino Francés) westwaarts door noord-Spanje trekt. Ze kiezen dan voor rustiger (en zwaardere) routes. Een enkeling doet het helemaal anders. Een van hen is Spanjefietser Raul Gonzalez, die zojuist voor de website www.fietseninspanje.nl een prachtige nieuwe fietsroute in noord-Spanje heeft uitgezet. Een route die niet eindigt in Santiago, maar er begint! De route is ongeveer 600 kilometer lang en eindigt in Bilbao in het Baskenland. 

Stuwmeer-van-CampodronJe kunt hem goed in voorjaar, zomer en najaar fietsen. De eerste drie dagen volg je de Camino de Santiago in omgekeerde richting. Daarna gaat het over kleine weggetjes oostwaarts. Aankomstplaats Bilbao is een zeer onderschatte stad, maar buitengewoon de moeite waard (met o.a. het beroemde Guggenheim-museum).

De routebeschrijving is zeer gedetailleerd en aangevuld met alle praktische details die je als fietser nodig heb. Santiago-Bilbao is de 14e route die Raul Gonzalez in Spanje heeft uitgezet en die je allemaal terugvindt op www.fietseninspanje.nl.

 

santbilb

Geef een antwoord

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl