Fietsen in de Veneto, Onbegrensd Fietsen van Venetië naar Conegliano en Modena

veneto1

In de inmiddels ongekend uitgebreide serie Onbegrensd fietsen-boeken van Paul Benjaminse is onlangs het gidsje ‘Fietsen in de Veneto‘ uitgekomen. Goed nieuws voor fietsers die een nieuwe fietsvakantie in Italië zoeken dus.

De Veneto is de regio in Italie met het hoogste aantal vrijliggende fietsroutes. Deze zijn goed aangelegd en bewegwijzerd waardoor je al fietsend onbekommerd kunt genieten van deze regio waar men enkele van de mooiste steden van Italie vindt: Venetië, Verona, vicenza, Padova en daar omheen Mantova, Modena en Ferrara. Maar ook de kleinere stadjes Treviso, Chioggia, Asolo, Bassano en Montagnana zijn een plezier om op de fiets te ontdekken.

Fietsen in de Veneto

De fietsgids door de Veneto is voor de makkelijke ontspannen fietser die over rustige fietspaadjes de hoogtepunten van cultuur in de Veneto en daar rondom wil ontdekken. De gids voert niet alleen over een netwerk van veilige rustige fietspaden tussen de steden Verona, Vicenza, Padua, Venetië en Treviso maar biedt ook uitstapjes naar Ferrara, Mantua en Modena.

Ook voor wie helemaal niet van klimmen houdt, is deze gids ideaal. Negentig procent van de routes uit deze gids zijn vlak, ook al fiets je voor je gevoel de hele tijd door heuvelachtig gebied. Een uitstapje de berg op behoort dan ook regelmatig tot de mogelijkheden.

fietsvakantiewinkel banner

Steden, Fijne en Gastronomie

Behalve het stedelijk schoon, verbindt deze fietsgids op gastronomisch vlak de wijngebieden van Valpolicella, Soave en Prosecco met de Prosciutto Crudo en de Aceto Balsamico van Modena. De ijssalons in de Veneto zijn talrijk en men maakt er het lekkerste ijs van Italië.

overzichtskaartveneto

In de Veneto kun je fietsen van maart tot en met oktober, al kan het er midden in de zomer soms akelig klam warm worden, en in het voorjaar af en toe langdurig misten. Zeker het voorjaar en het vroege najaar zijn prachtig: Zelf in de zon fietsen, met uitzicht op besneeuwde bergtoppen van de Dolomieten.

Uiteraard staan in de gids verschillende overnachtingsmogelijkheden vermeld, waardoor ieder de reis kan samenstellen zoals men wil.

De Veneto is als gebied makkelijk bereikbaar. Zowel met het vliegtuig als de trein of de auto kan men hier goed komen. In de zomer rijden er fietsbussen. Maar de echte doorfietsers kunnen natuurlijk hier komen per fiets over de Venetië-route of vanuit het noorden met de Salzburg-Venetië-route. Deze en andere fietsgidsen zijn natuurlijk ook te koop bij de Fietsvakantiewinkel.nl

Meer informatie en de gps-track zijn te vinden op de site van Paul Benjaminse. Is de Veneto net wat te vlak voor u? Denk dan eens aan fietsen in Umbrië. De regio Umbrië is meer glooiend, en niet zo superdruk als bijvoorbeeld Toscane.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie