Oisans, hoofdstad van het bergfietsen

Met de 21 mythische bochten van de Alpe d’Huez en al even klinkende namen als de Galibier, de Lautaret, de Glandon en de Croix de Fer, mag de Franse regio Oisans zich met recht de hoofdstad van het bergfietsen noemen. Ieder jaar volgen de grote fietsevenementen zich hier in razend tempo op. Ook de zomer van 2013 staat weer bol van wieleractiviteiten. Ben je zelf nog op zoek naar een mooie fietsroute of wielerwedstrijd in Oisans, bezoek dan de website www.fiets-oisans.com, de nederlandstalige variant van Bike-oisans.com.

Begin juni is Oisans het decor van één van de grootste wieler-sponsortochten die er bestaat: de Alpe d’Huzes; duizenden fietsers wagen zich (soms wel 6 keer!) aan de zware beklimming, om geld op te halen voor het KWF. Een maand later is het tijd voor La Marmotte; een helse tocht van 174 kilometer waarbij in totaal 5000 hoogtemeters worden bedwongen. Dit zou de gemiddelde hobbyfietser kunnen afschrikken, maar niets is minder waar: binnen 24 uur hadden 7000 mensen zich ingeschreven!

Op 18 juli komt de Tour de France karavaan langs met een wel heel bijzondere etappe. De Alpe d’Huez staat die dag namelijk maar liefst twee keer op het programma. Een ongekend fenomeen!

Nieuwe fietsgids

In maart 2013 komt de nieuwe editie uit van de Fietsgids van Oisans. Hierin worden alle routes van het departement nauwkeurig besproken (profiel, moeilijkheidsgraad, hoogtemeters, kaart, afstand). Inclusief 3 manieren om de Alpe d’Huez op te rijden én de volledige route van La Marmotte.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie