Nieuwe uitgave van fietsroutegids Onbegrensd naar de Rivièra

De nieuwe druk van de fietsgids Onbegrensd naar de Rivièra wordt komende week op de Fiets en Wandelbeurs (stand 11.G.79) voor het eerst aan het publiek getoond. In de stand van Uitgeverij Benjaminse ligt de nieuwe gids ter inzage. Geinteresseerden kunnen de gids ter plekke aanschaffen.

Deze gids beschrijft de route van 775 km tussen Basel en Nice. De route doorkruist daarbij de Jura, het Berner Oberland en Wallis alvorens over de Simplon (of er onder door) Italië te bereiken. Daar voert de route langs Mergozzo, het meer van Orta, door de rijstvelden bij Vercelli en door de heuvels van de Monferrato naar Alba.

Vlak achter Alba begint het mooiste wijngebied van Piemonte. Hier komen de beroemde wijnen van Barolo vandaan. Maar ook het landschap evenaart in schoonheid dat van Toscane. De route voert daarna de heuvels in van de Alta Langa, een mooi verstild gebied met mooie uitzichten op de Alpen rondom. Door een langzaam stijgend dal voert de route naar de laatste pas voor de afdaling naar zee bij Albenga.

Aan de Rivièra heeft men de bestemming bereikt, maar je fietstocht voortzetten kan simpel. Bij San Remo begint een lang fietspad langs de kust. Daarover fietst men verder naar Nice. Over de Grande Corniche stijgt men boven Monaco uit en krijg je prachtige vergezichten over de azuurblauwe kust.

Voor de fietsers die dan nog tijd over hebben: Deze fietsroute sluit in Nice aan op de fietsroute Onbegrensd door de Provence.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie