Nieuwe fietsroutes in La Manche, Normandie

In Normandië ontwikkelt het fietstoerisme zich in razend tempo: het departement La Manche is drie thematische fietsroutes rijker. Geniet op eigen tempo van de prachtige landschappen en de culturele rijkdommen in het Normandische land.

Groots fietsen over de Véloscénie van Parijs naar de Mont Saint-Michel! (420 km)

Van hartje Parijs tot de indrukwekkende Mont Saint-Michel neemt de Véloscénie u mee langs alle grote bezienswaardigheden die Frankrijk rijk is (de Eiffeltoren, Versailles, de kathedraal van Chartres, de baai en Mont Saint-Michel). In het departement Manche voert de route door boomgaarden, langs adembenemende landschappen zoals de watervallen van Mortain en de vallei van de Sélune en door schilderachtige dorpjes als Barenton en Ducey. Als klap op de vuurpijl is daar de grandioze baai van Saint-Michel: het absolute hoogtepunt van de route.

Een reis door de tijd: van de landingsstranden naar de Mont Saint-Michel ! (230 km)

De nieuwe fietsroute Normandie Cote Nature verbindt de beroemde landingsstranden uit de Tweede Wereldoorlog met de Mont Saint-Michel. Er zijn twee startpunten voorzien: Utah Beach in het departement Manche en Gold Beach in de Calvados. Vanaf Carentan – een mijlpaal in de geschiedenis van de slag om Normandië – staan er prachtige uitzichten op het programma zoals de moerassen van Cotentin, de watervallen van Mortain, en de Roche de Ham in de vallei van de Vire.

Brits-Frans fietsen langs de Petit Tour de Manche! (470 km)

De Europese fietsroute Cycle West verbindt Bretagne met de Engelse zuidkust. Het onderdeel Petit tour de Manche begint in de baai van Saint-Michel en loopt via de haven van Cherbourg, de moerassen van Cotentin, langs de middeleeuwse kastelen van Bricquebec en Saint-Sauveur-Le-Vicomte… mét een Brits-Frans uitstapje naar het eilandje Jersey. Een route over autoloze groene wegen, makkelijk begaanbaar en midden in de natuur.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie