Fietsroute langs de landingsstranden in Normandië

Normandië heeft de fietstoerist heel veel te bieden. Behalve de mooie, soms ruwe natuur, de voorzieningen, het on-franse weer en de cultuur in oude steden, was Normandië ook het toneel voor de troepenlandingen die het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidden. Fietsen in Normandië is dan ook populair, en diverse reisorganisaties bieden dan ook fietsvakanties in Normandië aan.

Het is nu mogelijk een fietstocht te maken langs alle stranden en andere interessante plaatsen die te maken hebben met deze oorlogstijd. 230 km aan fietsroutes voeren de fietser in 6 etappes langs interessante stranden en musea.

Een aantal reisorganisaties biedt fietsvakanties aan (inclusief overnachtingen en meestal ook bagagevervoer) waarbij je onder andere langs de landingsstranden in Normandië fietst. De routes verschillen onderling; de reisdetails vind je op de websites.

Fietsen in Normandië: in 6 etappes naar Mont Saint-Michel

De fietsroute loopt vanaf Arromances of Port-en-Bessin, en voert vervolgens naar Bayeux (om het beroemde tapijt van Bayeux te bekijken) of over het Viaduct van Souleuvre (alwaar je kunt bungyjumpen). Daarna gaat de route door naar het eindpunt Mont Saint-Michel. Deze tocht is in totaal 190 km. Wanneer je vertrekt bij Utah Beach (bij Sainte-Marie-du-Mont) is de fietstocht in totaal 230 km.

fietsen in Normandië langs de Mont Saint Michel
fietsen in Normandië vereist natuurlijk wel een bezoek aan de Mont Saint Michel

Op fietsvakantie in Frankrijk het hele gezin

De fietsroute loopt grotendeels over een voie verte (alleen voor ongemotoriseerde weggebruikers) en deels over een hele rustige weg waar je maar een paar auto’s zult tegenkomen. De route is dus kindvriendelijk en daardoor heel geschikt voor een uitje met de hele familie.

D-Day begraafplaats in Normandië landingsstranden
D-Day begraafplaats in Normandië

Afwisselende kusten en een groen binnenland

Normandië ligt aan Het Kanaal. Met een kust van 330 km met rotsen, mooie stranden en hoge kliffen, leuke badplaatsjes en vissersdorpjes. Er is hier ook prachtige natuur, veel historie en natuurlijk het schiereiland Mont Saint-Michel dat bij eb over een weg te bereiken is. In het binnenland is het heerlijk fietsen tussen de bossen, weilanden, appelboomgaarden en akkers. Het groene landschap is soms heuvelachtig, heeft mooie hagen, abdijen, kerken, kastelen, landhuizen en boerderijen.

Wil je ook graag de reis naar Normandië op de fiets maken, of na Normandië doorfietsen naar andere bestemmingen, dan zijn daar ook mooie fietsroutes voor te vinden: Van het eind van de Nederlands-Belgische LF1 in Noord-Frankrijk naar Normandië, en verder van Mont Saint-Michel naar Parijs: de 450 kilometer lange Véloscénie.

Tank fietsen in Normandië
fietsend door Normandië zie je veel oorlogstuig

Reisorganisaties voor een fietsvakantie in Normandië

Meerdere organisaties bieden een fietsreis in Normandië, al dan niet langs de landingsstranden. Onderstaand vind je een overzicht; je gaat gelijk naar het reisaanbod in Noord-Frankrijk:

Meer informatie over Fietsen in Normandië

Gedetailleerde kaarten van de fietsroute zijn te downloaden op de website van Normandie Toerisme. Er staat ook informatie op de site over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt, en andere nuttige informatie voor als je gaat fietsen in Normandië. Of lees meer over de SNP fietsvakanties, een reisorganisatie die diverse fietsvakanties in Frankrijk aanbiedt, waaronder een fietsvakantie langs de landingsstranden in Normandië. Een overzicht van alle reisorganisaties vind je op deze pagina.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie