FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Fietsroute langs de landingsstranden in Normandië

mtstmichel

Mont Saint-Michel

Normandië heeft de fietstoerist heel veel te bieden. Behalve de mooie, soms ruwe natuur, de voorzieningen, het on-franse weer en de cultuur in oude steden, was Normandië ook het toneel voor de troepenlandingen die het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidden. Het is nu mogelijk een fietstocht te maken langs alle stranden en andere interessante plaatsen die te maken hebben met deze oorlogstijd. 230 km aan fietsroutes voeren de fietser in 6 etappes langs interessante stranden en musea.

In 6 etappes naar Mont Saint-Michel

De fietsroute loopt vanaf Arromances of Port-en-Bessin, en voert vervolgens naar Bayeux (om het beroemde tapijt van Bayeux te bekijken) of over het Viaduct van Souleuvre (alwaar je kunt bungyjumpen). Daarna gaat de route door naar het eindpunt Mont Saint-Michel. Deze tocht is in totaal 190 km. Wanneer je vertrekt bij Utah Beach (bij Sainte-Marie-du-Mont) is de fietstocht in totaal 230 km.

Met het hele gezin

De fietsroute loopt grotendeels over een voie verte (alleen voor ongemotoriseerde weggebruikers) en deels over een hele rustige weg waar je maar een paar auto’s zult tegenkomen. De route is dus kindvriendelijk en daardoor heel geschikt voor een uitje met de hele familie.

Afwisselende kusten en een groen binnenland

Normandië ligt aan Het Kanaal. Met een kust van 330 km met rotsen, mooie stranden en hoge kliffen, leuke badplaatsjes en vissersdorpjes. Er is hier ook prachtige natuur, veel historie en natuurlijk het schiereiland Mont Saint-Michel dat bij eb over een weg te bereiken is. In het binnenland is het heerlijk fietsen tussen de bossen, weilanden, appelboomgaarden en akkers. Het groene landschap is soms heuvelachtig, heeft mooie hagen, abdijen, kerken, kastelen, landhuizen en boerderijen.

Wil je ook graag de reis naar Normandië op de fiets maken, of na Normandië doorfietsen naar andere bestemmingen, dan zijn daar ook mooie fietsroutes voor te vinden: Van het eind van de Nederlands-Belgische LF1 in Noord-Frankrijk naar Normandië, en verder van Mont Saint-Michel naar Parijs.

Meer informatie

Gedetailleerde kaarten van de fietsroute zijn te downloaden op de website van Normandie Toerisme. Er staat ook informatie op de site over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt.

Geef een antwoord

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl