Nieuwe fietsliefde wordt vooral in Spanje gevonden

Wie aan zijn fietsvakantie een nieuwe liefde wil overhouden, doet er goed aan te gaan fietsen in Spanje. Spanjaarden en Duitsers worden namelijk, zo blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Zoover, bestempeld als de beste vakantieliefdes. In Spanje komen we het vaakst een vakantieliefde tegen. Ook volgens de zo gewilde Duitser moeten we dus, ook weer volgens hetzelfde onderzoek, liefst daar zoeken. Zelf op zoek naar een fiets-liefde? Denk eens aan een single fietsvakantie.

Gelukkig biedt Spanje heel veel mogelijkheden voor een mooie fietsvakantie. Dit artikel is voor iedereen die nog op zoek is naar liefde, of die gewoon informatie wil over fietsen in Spanje.

Mooie Fietsroutes in Spanje

Er zijn verschillende fietsroutes beschreven van Nederland naar Spanje toe, maar voor uw vakantieliefde moet u juist ín Spanje zijn. Een mooie en bekende fietsroute door het Noorden van Spanje is de St. Jacobsroute. Deze klassieker voert u over kleine weggetjes van Hendaye tot in Santiago de Compostela.

Paul Benjaminse heeft als aansluiting op zijn route naar Barcelona in 2003 ook een route van Barcelona en Andalusië uitgegeven. Deze route leent zich uitstekend om binnen Spanje een mooie trek te maken, of om in Andalusië een mooie ronde te fietsen. In combinatie met de Zilverroute of de Camino del Cid kun je een mooie tour door Spanje maken.

Jacobsroute

Deel 3 van de fietsroute Haarlem – Santiago neemt de fietser verder mee de Pyreneeën over. De route voert van Oloron naar Santiago en weer terug via een noordelijker variant. Totaal is in deze fietsgids 2000 km fietsroute beschreven door het mooie, ruige en niet per definitie warme en zonnige noorden van Spanje.

Zilverroute

De Zilverroute, een veelzijdige fietsroute van Sevilla over gedeeltelijk een 2000 jaar oude Romeinse heerbaan en de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Twee totaal verschillende delen van Spanje: het warmbloedige Andalusië met de spierwitte dorpjes en het door de Kelten beïnvloede Galicië met de kenmerkende grijze natuurstenen huizen met de serres.

Daartussen o.a. het onbekende en hete Extremadura. Onderweg beleeft de fietser belangrijke episodes uit de Spaanse geschiedenis: de tijden van de Romeinen, de Moren, de ridders van de Orde van Santiago en de conquistadores die na de ontdekking van Amerika naar de nieuwe wereld trokken.

Camino del Cid

Met deze fietsroute van Burgos naar Valencia volg je het spoor van de legendarische Rodrigo Diaz de Vivar, bijgenaamd El Cid: de route van de 1000 kilometer lange veldtocht tegen de Moren in 1094. Middels uitgebreide beschrijvingen herleef je de geschiedenis uit die tijd. De route voert langs talloze kastelen, kloosters en oude kerken. Een mooie fietsroute door dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Er is nauwelijks autoverkeer, dus rust en ruimte, prachtige cols en zoevende afdalingen. En veel zweetdruppeltjes.

Fietsgids Spanje

Raúl González beschrijft in zijn (internet)gids meerdaagse fietsroutes in Spanje op basis van overnachtingen in hostals. Ook informatie over fietshuur in Spanje en voor fietsers belangrijke informatie over de accommodaties staan op de site van Raúl González.

Andalusië

Mocht je alleen een rondrit door Andalusië willen maken, dan kun je ter inspiratie goed gebruik maken van het boekje Fietsen in Andalusië van Benjaminse, of je laten inspireren door de uitgaven van het Andalusisch Verkeersburo (Mountainbikeroutes, Caliphatenroute van Cordoba naar Granada; John Irvingroute van Sevilla naar Granada).

Een trektocht door Spanje maken door meerdere van bovenstaande fietsroutes te combineren? De Europese fietsrouteplanner helpt met je planning.

Georganiseerde Fietsreizen in Spanje

Er zijn veel mogelijkheden om je fietsvakantie in Spanje te laten organiseren door grotere en kleinere reisorganisaties. Hier een (niet complete) lijst van speciaal op Spanje gerichte fietreisorganisaties.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie