FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Google Maps voor fietsers uitgebreid met zes landen

In Nederland kon je met Google Maps al precies zien hoe je ergens naartoe moest fietsen. Ook in België, Oostenrijk, Zwitserland en de Scandinavische landen kon dat al. Vanaf mei 2013 is deze fietsers-service ook beschikbaar voor Duitsland, Frankrijk, Polen, Ierland, Luxemburg en Lichtenstein. De speciale routes laten geschikte fietspaden zien en vermijden zo mogelijk drukke wegen. Fietsers kunnen Google Maps gebruiken als navigatiesysteem, net zoals in de auto. Als ideeën-generator voor de route of om korte stukjes ontbrekende fietsroute op te vullen is Google Maps echt een aanrader.

De beschikbare fietspaden en fietsroutes liggen kriskras verspreid over de landen. Ze vormen zeker geen aansluitend netwerk. Daardoor kan het voorkomen dat je als fietser verzeild raakt op een drukke N-weg. Wil je dat niet, dan is zelf zoeken en goed opletten bij het plannen van de route de beste oplossing.

Wil je fietsroutes plannen in Europese landen waar Google Maps nog geen fiets-service biedt, of fiets je liever over gebaande paden (lees: uitgezette lange afstands fietsroutes) dan kun je de Europese fietsrouteplanner gebruiken.

1 Reactie op Google Maps voor fietsers uitgebreid met zes landen

Geef een antwoord

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl