Naviki nieuwste loot aan Fietsrouteplanner-boom

De fietsrouteplanners schieten als paddenstoelen uit de grond. Figuurlijk dan. Het afgelopen jaar presenteerde de Fietsersbond zijn onvolprezen vernieuwde fietsrouteplanner voor Nederland, vernieuwde Falk de knooppuntenplanner, en breidde het Vlaamse Fietsnet haar versie uit naar de Zuidelijke Nederlanden. Google en ANWB Fietsvakanties doen verwoede pogingen om hun autoplanners ook fietsvriendelijk te maken. En voor fietsers die verder weg gaan, is er de Europese fietsrouteplanner die bestaande lange afstandsfietsroutes aan elkaar knoopt.

Naviki Fietsrouteplanner

Daar is nu Naviki bijgekomen, een met Europees geld gefinancierde fietsrouteplanner die zo’n beetje heel West-Europa bestrijkt. Naviki omvat een website én een app. De website biedt behalve een routeplanner ook de mogelijkheid routes op te slaan en later weer terug te halen. De app kan de fietser behalve voor het plannen en vastleggen van een fietsroute, ook direct gebruiken als fietscomputer. Monteer een smartphone houder op de fiets en de app wijst de weg en laat ondertussen ook snelheid en afstand zien.

Voor gemeenten, bedrijven, toeristische organisaties en andere partners biedt Naviki op maat gemaakte diensten aan in combinatie met de planner. Europese steden zoals Rome, Berlijn en Sevilla maken daar gebruik van. Delft is de eerste gemeente in Nederland die meedoet door een paar routes in en rond de stad op kaart te zetten.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie