Fietsen in de Champagne-Ardennen

champagne-ardennenOp ongeveer 300 kilometer van Utrecht ligt de Champagne-Ardennen. De regio ligt in het noordoosten van Frankrijk en grenst aan België en ligt tussen de regio’s Picardië en Lorraine. De Champagne-Ardennen bestaat uit de departementen Ardennen, Aube, Marne en Haute-Marne. Het is zowel met de auto als met de trein zeer goed bereikbaar. In de streek zijn meer dan 450 Voies Vertes aangelegd om heerlijk te fietsen. Deze overwegend vlakke fietspaden voeren door heuvelachtige landschappen, over jaagpaden langs kanalen, langs rivieren en grote meren, maar ook over voormalige spoorlijnen. En zoals de naam van deze regio al zegt, behoren ook de uitgestrekte wijngaarden die champagnes voortbrengen tot het landschap. Geschiedkundige en culturele hoogtepunten als de steden Reims en Troyes mogen ook niet vergeten worden.

Goede service voor fietsers

Met het kwaliteitslabel  la Champagne à vélo en les Ardennes à vélo bent u als fietser verzekerd van goede voorzieningen tijdens uw fietsvakantie. Het label is in het leven geroepen om de kwaliteit van het fietstoerisme in de Champagne-Ardennen te bevorderen. Een groot aantal accommodaties en fietsverhuurbedrijven zijn hierbij aangesloten. Zij voldoen aan de gestelde kwaliteitscriteria die toeristen alle gemak moeten bieden tijdens hun fietsvakantie, waaronder het aanbieden van een overdekte en afsluitbare ruimte voor fietsen, een plek waar de fietsen schoongemaakt kunnen worden, ze moeten beschikken over een reparatieset, het ontbijt moet indien gewenst vroeg geserveerd worden en tegen betaling moet de accommodatie een lunchpakket aanbieden.

Veel accommodaties

Er zijn veel verschillende soorten accommodaties met het kwaliteitslabel te vinden in de regio. Campings, hotels, vakantiehuizen, gastenkamers, kastelen, boomhutten en andere bijzondere verblijven. De vakantieganger heeft keus uit een gevarieerd aanbod. Deze accommodaties liggen vaak dichtbij of vlak langs de fietsroute. Op de site www.champagne-ardennen-toerisme.nl staan de deelnemende accommodaties en fietsverhuurbedrijven overzichtelijk weergegeven. Wanneer u op een van de icoontjes klikt ziet u meer gedetailleerde informatie over de accommodatie en de diensten die ze aanbieden.

Meer informatie over de Champagne-Ardennen vindt u op de website.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie