Mountainbiken op Romeinse Heirbanen: Via de la Plata, van Sevilla naar Caceres

De Via de la Plata vormt al eeuwen de verbindingsweg tussen Zuid Spanje en het noorden. Oorspronkelijk aangelegd als een romeinse heirbaan zag deze route achtereenvolgens Romeinse legioenen, Moren, conquistadores en honderdduizenden christenen uit noord Afrika en zuid Spanje op hun tocht naar Santiago de Compostela passeren. Kortom, een route boordevol geschiedenis en rijk aan cultuur. Komt bij dat deze route door de meest spectaculaire landschappen van Spanje voert en je zou denken dat deze route tot de best gekende en meest gefietste van Spanje zou horen. Maar niets is minder waar.

Het feit dat de oude Via vaak steil over stenige paden en verlaten grindwegen loopt maakt de route minder aantrekkelijk voor racefietsers of recreatieve fietsers. Reden voor pelgrimroutes.nl om met een goed uitgeruste mountainbike een poging te ondernemen de originele route zoveel mogelijk te volgen en aan te kunnen bieden aan onze klanten.

De route
U fietst hoofdzakelijk over afgelegen paden, mijlen ver van de beschaving. Soms met stevige klimmetjes, een enkele keer moet u afstappen en een paar 100 meter te voet verder. De ondergrond varieert van grindpaden tot oude stenige romeinse weg en eindeloze stoffige zandpaden van rode aarde. Riviertjes steekt u over via originele Romeinse bruggen. Kortom een uitgelezen route voor de meer avontuurlijke fietser.

Landschap
Vanuit Sevilla fietst u door de met olijfgaarden en sinaasappels begroeide heuvels van Andalucia naar het droge dunbevolkte landschap van de Extremadura, het land van rode aarde en zwarte toros naar Caceres.

Hoogtepunten
Het wereldberoemde Sevilla. Witte Andalusische bergdorpjes . Romeinse monumenten zoals Italica en het amfitheater van Merida. Middeleeuwse steden zoals Zafra en Caceres. Het nationale park van de Sierra del Norte. Afgelegen boerderijen waar de wilde zwarte varkens vrij rond lopen. De halfwoestijn van de Extremadura.

Beste tijd
Het voorjaar als de halfwoestijn van de Extremadura in een bloemenzee veranderd. Voor wie van weidse uitzichten en rode en pastelkleurige landschappen houdt is het najaar ook een optie. De zomerperiode raden wij vanwege de grote hitte niet aan.

Pelgrimroutes.nl
Pelgrimroutes.nl organiseert accommodatie, fietshuur en bagagevervoer langs de Via de la Plata, verder voorzien wij u van een aangepaste Nederlandstalige routebeschrijving, culturele achtergrond gids en kaarten.

Onze fietsen : Giant Talon, 12 cm voorvering Rockshoxs, Shimamo mix XT LX 3×9, bagage rek, stuur tasje.

Onze hotels : Sfeervolle kleinschalige ** hotelletjes, in de wat grotere steden altijd gelegen in het historische centrum van de stad.

Meer informatie: http://www.pelgrimroutes.nl/viadelaplata-fietstochten.html.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie