Mountainbiken in het Atlasgebergte in Marokko

mtbmorocco
foto’s: mtbmorocco.com

Mountainbiken hoort bij de bergen. En vanuit Nederlands oogpunt denk je dan al snel aan Europese bergketens en heuvelachtige gebieden. Maar ietsje verder weg zijn ook bijzondere MTB-plekjes te ontdekken. Wat te denken van het Atlasgebergte in Marokko? Tegen de Middellandse Zee aan, met bergtoppen tot 4000 meter hoog. Eeuwige sneeuw, weinig toeristen.

MTB Morocco biedt een meerdaagse mountainbikereis aan in dit onbekende fietsgebied. Vanuit verzamelpunt Marrakech word je naar startplaats Imlil vallei op 1750 meter hoogte gebracht. Al fietsend over een verharde weg en genietend van het magnifieke uitzicht ga je omhoog tot de Tizi n’Tamaterte pas (2279m), en via het dorpje Ouanskra off road naar 1450 meter, het dorp Imsker. In de vallei fiets je door en geniet je van authentieke dorpjes als Tamguiste, Tinghrine en Arg. Voor de afdaling kun je kiezen uit meerdere moeilijkheidsgraden, zodat je op je eigen manier kunt genieten van de terugtocht.

Na een overnachting in een guesthouse voert de tweede dag je via Imi Oughlad (1450m), Tizi nTachte (2000m) en de Azzaden vallei (1800m) naar Tassa Ouirgane (1300m). Vanaf Ouirgane kun je weer terug naar Marrakech met de organisatie, maar je kunt uiteraard ook je fietstocht voortzetten.

Inbegrepen bij deze korte reis is een engelstalige gids, eten en drinken, overnachting, fietsverhuur en de transfer van Marrakech naar het fietsgebied en terug.

Dag 1: 22 km fietsen, 944 m omhoog, 1279 m omlaag

Dag 2: 28 km fietsen, 550 m omhoog, 900 m omlaag

Meer informatie: http://www.mtbmorocco.com.

De informatie op de site van MTB Morocco wordt regelmatig aangepast, aan bovenstaande info kunnen geen rechten ontleend worden.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie