La Vélo Francette is ‘Fietsroute van het Jaar 2017’

La Vélo Francette is  op de Fietsenwandelbeurs 2017 2017 uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar. La Vélo Francette is een 617 kilometer lange fietsroute van Ouistreham aan de noordkust van Normandië naar La Rochelle aan de Franse zuidwestkust. Deze is tot stand gekomen dankzij de samenwerking van een aanzienlijk aantal partners. Het resultaat mag er zijn, aldus het juryrapport. Een prachtige route door een gevarieerd landschap die voor een groot deel via voies vertes loopt: fietspaden over oude jaagpaden of voormalige spoorlijnen. 

In totaal werden zestien fietsroutes voorgedragen voor de uitverkiezing. De juryleden, erkende fietsers en routemakers, Wouter Bazen, Luc Oteman en Bert Sitters, trokken er met de fiets op uit om er zes te testen: het Dommelfietspad (Nederland en België), de Weinland Steiermark Radtour (Oostenrijk), Penedès360 (Catalonië, Spanje) en de ViaRhôna, la Vallée du Loir à Vélo en La Vélo Francette in Frankrijk.

La Vélo Francette kwam overduidelijk als winnaar naar voren. De route kreeg meerdere plusjes achter de naam: De route is geheel bewegwijzerd, het begin- en eindpunt is goed bereikbaar met de trein, er zijn onderweg diverse opstappunten voor de trein, op fietsafstand zijn er langs de route voldoende overnachtingsmogelijkheden en La Vélo Francette is geschikt voor jong en oud. Door de aansluiting op andere fietsroutes als la Véloscénie, la Loire à Vélo en de Vélodyssée, is het ook mogelijk grotere rondes te fietsen. Daarmee vormt de route een belangrijke nieuwe schakel in het almaar uitdijende net van fietsroutes in Frankrijk.

meer informatie: La Vélo Francette.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie