FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Canada gaat voor de langste aaneengesloten fietsroute ter wereld

canadagreattrailCanada is bezig om de laatste hand te leggen aan de langste fietsroute ter wereld: 24000km! De bijna autovrije fietsroute krijgt de naam The Great Trail, en opent officieel in het jaar dat Canada zijn 150 jarig bestaan viert. De route voert van de noord-west kust naar de oostkust, en doorkruist vele grote steden.

Aankomend jaar wil de non-profitorganisatie achter dit initiatief – The Trans Canada Trail – de laatste stukken van het pad, waaraan al sinds 1992 wordt gewerkt, met elkaar verbinden om zo ’s werelds langste netwerk aan recreatieve paden te vormen. Het concept is vergelijkbaar met Europese Voies Vertes en Greenlanes. Het is een aaneenschakeling van lokale initiatieven, oude spoorbanen, jaagpaden, aangevuld met verbindingsroutes. De Great Trail is bedoeld voor outdooractiviteiten als fietsen, wandelen en paardrijden, maar er zijn ook veel wateractiviteiten, zoals kajakken of raften, te beoefenen. In de winter kan je er zelfs skiën en sneeuwscooterrijden.

Uiteraard is het mogelijk om deeltjes van de route te fietsen. Op www.thegreattrail.ca staat een interactieve kaart, alsmede verhalen en tips van eerdere gebruikers.

Geef een antwoord

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl