Canada gaat voor de langste aaneengesloten fietsroute ter wereld

kaartje van de Great Trail in Canada
kaartje van de Great Trail in Canada

Canada is bezig om de laatste hand te leggen aan de langste fietsroute ter wereld: 24000km! De bijna autovrije fietsroute krijgt de naam The Great Trail, en opent officieel in het jaar dat Canada zijn 150 jarig bestaan viert. De route voert van de noord-west kust naar de oostkust, en doorkruist vele grote steden.

De Great Trail in Canada

Aankomend jaar wil de non-profitorganisatie achter dit initiatief – The Trans Canada Trail – de laatste stukken van het pad, waaraan al sinds 1992 wordt gewerkt, met elkaar verbinden om zo ’s werelds langste netwerk aan recreatieve paden te vormen. Het concept is vergelijkbaar met Europese Voies Vertes en Greenlanes.

Het is een aaneenschakeling van lokale initiatieven, oude spoorbanen, jaagpaden, aangevuld met verbindingsroutes. De Great Trail is bedoeld voor outdooractiviteiten als fietsen, wandelen en paardrijden, maar er zijn ook veel wateractiviteiten, zoals kajakken of raften, te beoefenen. In de winter kan je er zelfs skiën en sneeuwscooterrijden.

Uiteraard is het mogelijk om deeltjes van de route te fietsen. Op tctrail.ca staat een interactieve kaart, alsmede verhalen en tips van eerdere gebruikers. Een nadeel is misschien dat uw fiets meemoet in het vliegtuig. Al bent u dat misschien gewend: mij lijkt het niets.

Lijkt het u wat om The Great Trail in Canada op de fiets af te leggen? Of misschien hebt u al reeds een deel gefietst; in dat geval lees ik graag uw ervaringen terug.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie