Met de trein naar Slovenië voor een fietsvakantie

Slovenië kunt u heel goed met de fiets ontdekken. Het is een mooi land, waar het toerisme weliswaar groeiende is, maar nog niet overheersend. Helaas is de Slovenië nogal ver weg. Een goede optie is om met de fietsbus van CycleTours te gaan. Deze brengt u naar bij Bled, waar ook een camping is. Zelf heb ik in het verleden van deze optie gebruik gemaakt.

De rest van dit artikel gaat over de slaaptrein, maar dit is helaas niet langer actueel. Misschien kunt u bij NS International nog iets regelen. Kijk voor georganiseerde fietsvakanties in Slovenie eens bij de volgende reisorganisaties:

Gelukkig kun je tegenwoordig met de slaaptrein tot in het hart van het land komen. Met de Nederlandse AutoSlaap Treinen kun je natuurlijk je auto met gevuld fietsenrek meenemen, maar je kunt ook je fiets los meenemen.

Dan kom je uitgerust, en met een onbeschadigde fiets op je Sloveense bestemming aan. Vanuit de eindbestemming van de trein inSlovenië, Koper is zowel het Kroatische Istrië snel fietsend te bereiken (20km), als het Italiaanse Triest (25 km). Zelfs Venetië is in twee tot drie dagen te fietsen. De Autoslaaptrein naar Slovenië vertrekt iedere vrijdagmiddag, om zaterdagochtend na het ontbijt aan te komen in Koper.

Behalve Koper (Slovenië) rijdt er ook een autoslaaptrein naar Noord-Italië en Toscane. Voor de overnachting kunt u kiezen uit diverse coupés: 2, 4 of 6 persoons. De reizigers worden geregeld van drankjes en snacks voorzien door de steward die in ieder rijtuig ter beschikking is. Tegen een toeslag kunt u in het restaurant aan boord een drie-gangen-menu geserveerd krijgen.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie