Fietscruises in Kroatië: Fietsen en varen onder de zon


In Kroatië worden door reisorganisatie Travelydays prachtige en verrassende fietsvakanties onder de zon aangeboden. Voor een aantrekkelijke prijs zijn er fiets-vaarvakanties met klassieke Kroatische motor-zeiljachten georganiseerd. De fietscruises in Kroatië hebben een mooie balans tussen actief bezig zijn op de fiets, en genieten van het landschap en rust.

Naast TravelyDays bieden ook Fital Fietsreizen en ECKTIV Fietsvakanties schitterende fietscruises in Kroatië aan.

Met deze kleine cruise-schepen wordt er naar de verschillende eilanden gevaren waar interessante fietsroutes klaarliggen. De langere fietsroutes kunnen als deeltrajecten worden afgelegd en afhankelijk van de interesse van de deelnemers worden er tijdens de boottochten pauzes ingelast om te zwemmen en te snorkelen.

De cruise schepen van Travel Days

De klassieke cruise-schepen zijn voorzien van hutten met eigen douche en toilet. Er is een stapelbed in de hutten geplaatst met soms een tweepersoons-bed beneden. De cruises worden met halfpension aangeboden waarbij u uitgebreid kunt genieten van het lekkere Kroatische eten. Op aanvraag zijn er driepersoonshutten beschikbaar.

De fietstochten

De fietstochten worden begeleid door een gids; de taal aan boord is Engels (de gids spreekt Engels en ook de reisinformatie is in de Engelse taal beschikbaar). De fietstochten hebben over het algemeen een sportief karakter. Er worden 4 verschillende fiets-cruises in Kroatië aangeboden:

1. Fietsvakantie / Fietscruise „Eilandhoppen in de Kvarner Bocht“.

Deze fietscruise in de Adriatische Zee langs de eilanden in de Kvarner Bocht begint in de mondaine badplaats Opatija. Met de klassieke motorzeilers worden tijdens deze week-cruise de bekende eilanden KrK, Rab, Pag, Molat, Losinj en Cres aangedaan. Voor ieder eiland liggen interessante fietsroutes klaar en er blijft genoeg tijd over om vanaf de boot een frisse duik in de Adria te nemen. Totale lengte van de fietsroutes ca. 225 km. Prijs per persoon vanaf Euro 425,- incl. halfpension.

2. Fietsvakantie / Fietscruise met wandeltochten in de Kvarner Bocht.

Deze gecombineerde fietsvakantie / wandelvakantie vindt ook vanuit Opatija in de Kvarner bocht plaats. Er wordt met klassieke Kroatische motor-zeilboten langs de eilanden Krk, Rasb, Mandre, Mali Losinj en Cres gevaren. Op deze eilanden wordt gefietst en gewandeld. Totale lengte van de fietsroute ca. 89 km en er wordt ca.10 uur gewandeld. Prijs vanaf Euro 490,- per persoon, incl. halfpension.

Kvarner baai Fietscruises in Kroatië
de Kvarner Baai

3. Fietsvakantie / Fietscruise „Dalmatië – Zuidroute eilandhoppen vanuit Split“.

Deze fietscruises worden begeleid door een gids en starten in Split. De eerste fietstocht wordt op het eiland Brac ondernomen. Omis is het laatste eiland en op deze prachtige fietscruise door de ongerepte natuur van deze eilanden in de Adriatische Zee waar eenzame stranden worden ontdekt met middeleeuwse stadjes langs de prachtige kust.

Op de fietstochten wordt er door de Mediterrane vegetatie, bossen, wijnculturen en stranden gefietst. Het natuurreservaat Mljet is een van de parken die bezocht worden. Verdere eilanden die op deze reis aangedaan worden zijn Brac, Hvar, Korcula, Mljet, Peljesac en Omis. Totale lengte van de fietsroutes ca. 174 km. Prijs per persoon vanaf Euro 425,-

4. Fietscruise / Fietsvakantie „Dalmatië – Noordroute eilandhoppen vanuit Split“.

Deze fietscruise begint in Split en voert langs de kust en de eilanden ten noorden van deze stad. De eerste plaats waar naar toe gevaren wordt is Rogoznica en de laatste plaats is Primosten aan de Kroatische kust. Er wordt op deze feitscruise door verschillende nationale parken gefietst. Totale lengte van de fietsroutes ca. 170 km. Prijs per persoon vanaf Euro 480,- incl. halfpension

Reisorganisaties voor Fietscruises in Kroatië

Voor meer informatie over Fietscruises in Kroatië bezoekt u ECKTIV vakanties, Fital Reizen of Travelydays.com. Hebt u al eens een fiets-vaarvakantie in Kroatië ondernomen? Dan lees ik graag uw ervaringen terug!

Algemene toeristische informatie over Kroatië (en dan niet alleen over fietsvakanties) vindt u op de officiële website croatia.hr.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie