Meer plezier op de elektrische fiets in Dartmoor

dartmoor1

Niet iedere streek in Engeland is geschikt voor de gemiddelde fietser. Heuvels en de daarbij ‘echt-Engelse’ steile klimmetjes maken dat veel fietsers een tochtje door Engeland niet aandurven. Zonde, want het is een heel mooi land, met mooie fietsroutes, en veel rustige weggetjes (die dus soms wel steil omhoog gaan). Gelukkig dringt ook in Engeland de elektrische fiets door. Wat het fietsen ineens véél bereikbaarder maakt voor de gemiddelde mens.

Dartmoor Electric Bicycles is een nieuw initiatief dat begeleide tochten op Dartmoor aanbiedt op spiksplinternieuwe elektrische fietsen. De Swiss Flyers, gekozen omdat ze ontworpen zijn om de Zwitserse Alpen te kunnen bedwingen, en dus zeker ook in Engeland hun weg kunnen vinden, zijn comfortabele fietsen met 8 versnellingen, uitgerust met een goede accu. Het lijkt op een gewone fiets, behalve dan dat wanneer je optrekt, de fiets je meteen een extra duwtje geeft die een trap op de pedaal alleen je nooit zou kunnen geven. 

Dartmoor National Park

Dartmoor Electric Bicycles is gevestigd op het terrein van een boerderij in het Zuidoosten van Dartmoor National Park, maar de tochten starten vanaf verschillende locaties, inclusief verscheidene hotels op Dartmoor.

dartmoor2

Dartmoor is een hele ruige open vlakte is waar je makkelijk het risisco loopt te verdwalen en waar het niet eenvoudig is om je weg te vinden, behalve dan de bekende plekken zoals Wistman’s Wood en Widdecombe.

Het idee achter Dartmoor Electric Bicycles is om mensen met zowel de verborgen plekken kennis te laten maken als om dit te doen zonder auto. ‘Er zijn zoveel bijzondere plekken te ontdekken, met fantastische uitzichten, of met een interessante geschiedenis, of prachtige plekken om juist van de rust te genieten.

We hebben veel onderzoek gedaan naar de meest interessante routes en het is daarom dat we begeleide tochten aanbieden en geen verhuur van de fietsen doen,’ vertelt Inge Page, eigenaar en gids van Dartmoor Electric Bicycles. ‘Op een fiets kun je ook op elk moment stoppen om in alle rust een groep pony’s of een stenen cirkel te bekijken, zonder je zorgen te hoeven maken over het blokkeren van de rest van het verkeer.’

Geschiedenis

grimspound

Dartmoor is behalve een ruig maar mooi landschap, ook één brok rijke geschiedenis. Tijdens het fietsen in Engeland wijst de gids je op plekken waar prehistorische hutten, dorpen en middeleeuwse afscheidingen waren geweest. De overblijfselen van het Bronstijd-dorpje Grimspound (van maar liefst 24 hutten kun je de overblijfselen zien) mag je gewoon niet voorbij fietsen zonder te stoppen. Vroeger werd er in het gebied tin gewonnen, en ook dat heeft zijn sporen nagelaten in het landschap.

Meer informatie op visitdartmoor.co.uk

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie