Maar liefst twintig workshops op Fiets en Wandelbeurs 2013

Welke uitrusting heb je nodig voor je eerste fietsvakantie? Hoe halveer je het gewicht van je fietsvakantie-uitrusting, wat zijn de mogelijkheden van gps-navigatie op de fiets? Dit alles en nog veel meer komt aan bod in maar liefst twintig workshops tijdens de negende Fiets en Wandelbeurs, die op 9 en 10 februari 2013 plaatsvindt in de Amsterdam RAI.

fwb2013De Forum Lounge van de RAI staat in het teken van workshops fietstechniek, waarin zes experts beginnende fietsreizigers op weg helpen. Alle fietsbasics komen aan bod: van de voorbereiding op een tocht tot reparatie onderweg en geschikte fietsen voor een trektocht. Ook de elektrische fiets krijgt aandacht. Kees Bakker van de Fietsersbond, alias TestKees, geeft in zijn presentatie een aantal gouden aankooptips voor wie liever altijd met ‘wind in de rug’ fietst.

GPS Paviljoen

Het GPS Paviljoen in Hal 9 is dé plek voor iedereen die meer wil weten over satellietnavigatie. Steeds meer wandelaars en fietsers gaan met een gps op pad, maar niet iedereen kent de mogelijkheden van zo’n apparaat. In totaal acht experts lichten je voor in zes presentaties. Ook is er aandacht voor het uitzetten van routes, route-apps voor smartphones, de nieuwe app van Natuurmonumenten en Garmin Adventures, een toepassing waarmee je ‘avonturen’ van collega-reizigers op je gps-toestel kunt zetten.

Ultralicht kamperen

Voor kampeerders is er een compleet workshopprogramma in de Ruby Lounge. Leden van de vereniging De Rugzaklopers praten je bij over kamperen bij koud weer en wat je wel of juist niet in je rugzak moet stoppen. Hoe je het gewicht van een bepakte rugzak van 20 kilo kunt terugbrengen tot amper 10, komt naar voren in ‘Ultra light backpacking’, een workshop die de ogen van veel ‘zwaargewichtkampeerders’ zal openen.

Workshop reisjournalistiek

Maar er is nog meer. Corno van den Berg, oprichter van Droomplekken.nl, geeft in zaal E 002 een ‘kijkje in de keuken van een reisjournalist’. Wil je de kwaliteit van je reisreportages opvijzelen? In zaal C 206 kun je deelnemen aan een mini-workshop reisschrijven, verzorgd door journalist en schrijfcoach Monique van Klaveren.

Behalve alle workshops zijn natuurlijk ook de Ontmoetingsplaatsen, de reisorganisaties, uitgevers en fiets- en wandelreizigers aanwezig. Frankrijk is dit jaar themaland van de beurs.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie