Ligfietseiland op Fiets- en Wandelbeurs

ligfiets

Wie zich wil oriënteren op het gebied van ligfietsen, kan de Fiets en Wandelbeurs op 11 en 12 februari in de Amsterdam RAI niet links laten liggen. Voor het eerst presenteren zes ligfietsfabrikanten uit Nederland en één uit Duitsland zich gezamenlijk op deze beurs in een grote ‘eilandstand’.

De merken ACE, Altena, Challenge, Flevobike, HP-Velotechnik (Duits), Nazca en Sinner presenteren in hal 11, stand D.50, hun nieuwe en gevestigde modellen tweewielers, driewielers en de steeds populairder wordende tandems. Een primeur op deze beurs zijn de volledig geveerde rug-aan-rug-tandem, met twee Rohloff-naven, van ACE en de inline-tandem, met Rohloff-naaf, van Nazca. Beide tandems zijn deelbaar, wat handig is bij het transport van de fiets.

Ligfietsen zijn niet alleen in beeld als milieuvriendelijk vervoermiddel in het woon- werkverkeer, maar ook ideaal voor een fietsvakantie. Ligfietsers hebben geen zadelpijn, minder last van tegenwind en hebben een panoramische kijk op de omgeving. Bovendien worden rug, polsen en schouders minder belast dan bij een traditionele ‘rechtop-fiets’.

Het meenemen van bagage is geen enkel probleem bij ligfietsen. Er bestaan speciale ligfietstassen, maar ook normale fietstassen passen goed. Er kan eventueel een aanhanger aan de fiets worden bevestigd. Bezoekers kunnen op het grote fietsparcours van de beurs ligfietsen naar hartelust uitproberen.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie