Informatie over La Velodyssee nu ook in het Engels

De nieuwe website over de onlangs geopende fietsroute La Vélodyssée is sinds deze week ook toegankelijk in het Engels. De site geeft bezoekers de mogelijkheid om hun verblijf te plannen en de route goed uit te stippelen, dit met behulp van een gedetailleerde en interactieve kaart, GPS-navigaties en aanbiedingen van plaatselijke professionals. Het adres van de nieuwe website is www.velodyssey.com.

La Vélodyssée in Bretagne

Beginnend in Roscoff, verlaat de route al gauw de ruige kusten van de Finistère om via de Baai van Morlaix de binnenlanden van Bretagne in te trekken. Onderweg verrassen de Monts d’Arrée menig fietser met haar ruige en onaangetaste natuur. Na de Monts d’Arrée vervolgt het pad zich langs het legendarisch bos van Huelgoat, een plek waar veel legendes en mythen zijn ontstaan. De route trekt daarna langs het kanaal van Nantes naar Brest en komt uit bij Bretagne’s grootste meer, het Lac du Guerlédan. Eenmaal in de Morbihan aangekomen volgen historische en karakteristieke oude plaatsjes elkaar snel op, zoals Pontivy, Josselin, Malestroit en Redon. Na 385 km Vélodyssée® in Bretagne kan de route voortgezet worden in de Loirestreek in de richting van Nantes.

Velodyssee – 1200 km fietsroute van Bretagne tot Frans Baskenland

Deze zomer is de fietsroute Velodyssée officieel geopend. De Vélodyssée is daarmee met 1200 kilometer Frankrijk’s langste fietsroute, die begint in Frans Baskenland en via Bretagne vervolgens eindigt in het zuidwesten van Groot-Brittannië. Het traject van de Vélodyssée volgt dezelfde fietspaden als de Europese fietsroute EV1, die van Sagres (Portugal) naar de Noordkaap (Noorwegen) loopt.

Meer informatie: www.velodyssey.com (engels) en www.lavelodyssee.com (franstalig).

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie