FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Gambia, uniek en ongedacht fietsland

Veel mensen kennen Gambia alleen als een zonneparadijs. Het land aan de westkust van Afrika heeft duidelijk meer te bieden dan het korte stripje met de toeristenhotels langs de kust. Een leuke manier om authentiek Gambia te ontdekken is tijdens een fietsvakantie. Dat kan met Soforal en reisleider Wim van Heeswijk.

Weg van de toeristenstrip ontdek je het echte Gambia. Fietsend door de dorpen heb je al vrij snel contact. Dorpelingen zitten op matjes onder een grote boom. Hier worden ook belangrijke beslissingen genomen. Bantaba noemt men dat hier. Een andere sociale ontmoetingsplek is de waterpomp. Kinderen zwaaien enthousiast: Toebab Toebab! (witte mensen). Het gaat allemaal heel gemoedelijk: Gambia is een veilig land. Een frisse oceaanbries zorgt voor aangename temperaturen om te fietsen, ondanks de tropen. Groot voordeel voor fietsers is het vlakke land.

Een interessant deel van Gambia is de zuidkust. Als vissersbootjes het strand op komen stromen de bewoners toe om verse vis te kopen. Het dorp Kartong bij de grens met Senegal is een voorbeeld van een fotogeniek Afrikaans modeldorp. Deze streek is door de Gambiaanse overheid aangewezen als ecotoerisme gebied met kleinschalige lodges, die vooral een toegevoegde waarde hebben voor de plaatselijke bevolking.

Een van deze lodges is opgezet door de Nederlander Wim van Heeswijk, die hier zijn paradijs heeft gevonden. Vanuit zijn lodge Soforal in Berending Village organiseert Van Heeswijk verrassende fietstochten onder begeleiding van een locale gids. De mooie en rustige omgeving van het dorp is ideaal om een eerste indruk te krijgen van de rijke cultuur van donker Afrika. Dankzij de plaatselijke gids kan van de gebaande wegen worden afgeweken en gaan deuren open naar verrassende ontmoetingen.

Het programma gaat verder met een rit van vijf dagen van zuid naar noord langs de kust omhoog om kennis te maken met de diverse sferen. Deze georganiseerde reis biedt behalve zon, zee en strand, óók kunst, muziek en dans en heel veel spontane ontmoetingen. De reis doet daarbij drie andere overnachtingadressen aan.

Om voldoende ruimte te bieden voor ontmoetingen en activiteiten is de fietsafstand kort: gemiddeld 20 kilometer per dag. De eerstvolgende reis begint op 26 oktober 2012. Natuurlijk is het ook mogelijk een reis op maat voor u samen te stellen.
Meer informatie is te vinden op www.soforal.nl/reizen,

Behalve Arkefly vliegt nu ook Corendon vanaf Schiphol op Gambia. De vliegtijd is zes uur.

1 Reactie op Gambia, uniek en ongedacht fietsland

Geef een antwoord

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl