Groene fiets-oase in het hart van Frankrijk

bourgognefietsenDe Bourgogne, een bij veel Nederlanders bekend en geliefd vakantiegebied, is een oase van groen, en uitermate geschikt voor recreatieve zowel als competitieve fietsers.  De Boourgogne is een mooie rustige streek, niet ver van Nederland. De streek is optimaal voorbereid op de komst van toeristen, zonder bedorven te zijn voor diezelfde toeristen.

De Bourgogne à la carte
De Bourgogne is een regio à la carte. Je kunt er lekker actief zijn maar ook genieten van dolce far niente of gastronomie. Rustzoekers zullen genieten van de rust in deze streek en van wandelingen in de natuur. Sportievelingen kunnen hun hart ophalen met het maken van lange afstandswandelingen of het beoefenen van sporten, zoals watersport, klimmen en speleologie. De Bourgogne heeft een mooie natuur met uitgestrekte landschappen. De Morvan is een beschermd natuurgebied met veel bewegwijzerde (GR) wandelroutes.

De Tour de Bourgogne … op de fiets!
Een aanrader voor fietsliefhebbers is de Tour de Bourgogne à vélo. Dit is een bewegwijzerde fietsroute van 800 km die voert over de jaagpaden langs kanalen, oude spoorwegen en door wijngaarden. De tocht is niet zwaar en geschikt voor jong en oud. Tijdens je tocht fiets je langs wijngebieden, langs kanalen, door bossen en door idyllische stadjes en maak je kennis met een bijzondere streek. De route is te fietsen door de bordjes te volgen. Er zijn bovendien nog een tweetal nederlandstalige gidsen te verkrijgen die elkaar mooi aanvullen. Zowel wat de fietsroutes betreft, als wat de accomodaties en informatie over de streek. Op www.fietsen-in-bourgondie.com staat de officiele fietsroute beschreven. Een uitgebreide fietsbrochure is daar te downloaden. Luc Oteman beschrijft in zijn fietsgids Fietsen in Bourgondië een fietsronde die aansluit op de bewegwijzerde route.

Morvan
Het Regionale natuurpark van de Morvan vormt de groene long van de Bourgogne. Het is een paradijs voor liefhebbers van wandelen, paardrijden en mountainbiken. In deze bosrijke streek liggen prachtige meren die zich goed lenen voor watersportactiviteiten. Ben je de kanalen van de Tour de Bourgogne zat? Fiets dan een pittig dagje door de Morvan.

Meer informatie: www.bourgondie-toerisme.com

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie